Uusimmat

Suomalaiset ovat yksinäisiä pelaajia

02.04.2008 11:13 Jukka O. Kauppinen

Creative Labs ja Tilt-pelikauppa tutkivat suomalaisten pelaamistottumuksia ja kuuntelutapoja nettikyselyn avulla. Vastausten mukaan yli puolet pelaajista pelaa yksin. Miltei kolmannes käyttää pelien äänentoistoon tietokoneen tai näytön omia kaiuttimia.

Kun pelaajilta kysyttiin, että pelaavatko he pelejä useimmiten yksin, ystävän kanssa samassa tilassa vai internetissä, niin yli puolet (52 %) vastaajista sanoi pelaavansa yksin.

Internetissä pelasi 31 prosenttia vastaajista.

Pelaajien äänentoistosta kysyttäessä lähes puolet (46 %) vastasi käyttävänsä erillisiä kaiuttimia ja miltei kolmannes (28 %) käytti tietokoneen tai näytön omia kaiuttimia.

Vain 26 prosenttia vastanneista sanoi käyttävänsä pelien äänentoistoon kuulokkeita.

Kyselyn juju oli tietysti markkinatutkimus Creativen äänentoistovekottimille, sillä…

Pelien äänentoisto on kehittynyt huikeasti viimeisten vuosien aikana samaa tahtia laitetehojen kasvaessa. Monikanavaiset peliäänet tekevät peleistä entistä mukaansa tempaavampia ja käytännössä kaikissa nykypeleissä hyödynnetään myös erillisiä tilaefektejä. Niillä pelaaja todella tietää olevansa eri tiloissa, koska äänet kuulostavat tavallisessa huoneessa täysin erilaiselta kuin vaikkapa isossa salissa.

Creativen X-Fi-ääniteknologia mahdollistaa monikanavaisuuden ja tilaefektien hyödyntämisen myös tavallisilla stereokuulokkeilla. Näin internetissä pelaavan ja samalla ystäviensä kanssa puheella kommunikoivan pelaajan ei tarvitse tehdä kompromisseja äänentoiston suhteen. Pelaajille sopivia Creativen X-Fi-ääniteknologiaa hyödyntäviä tuotteita ovat mm. Sound Blaster X-Fi -äänikortit ja Aurvana X-Fi -kuulokkeet. Myöhemmin keväällä on markkinoille tulossa myös pelaajille suunnattuja X-Fi-kuulokemikrofoneja.

http://www.creative.com/

http://www.tilt.fi/

Lue lisää eDomesta

Creative GigaWorks T40 – laadukas haastaja ilman bassokaiutinta

Creative toi uusia X-Fi-äänikortteja tosipelaajille

Creative X-Fi Xtreme Music & X-Fi Fatal1ty FPS

Creativelta uudet Gigaworks HD50-mikrokaiuttimet

Plantronics .AUDIO 365 –kuulokkeet testissä

Plantronics Audio 370 –kuulokkeet aktiivipelaajille

X-Fi-kortit vertailussa – pelaajan erikoinen ja peruskäyttäjän purilainen

Yllätyksiä Windows Vistan peliäänitoistossa?

Miss Suomi -finalisti listasi inhokkinsa ja suosikkisankarinsa

Missi-Marielin pelitreffit

Kilpailu: voita upea Covenantien plasmakivääri, anna kyytiä Master Chiefille