Uusimmat

Wolfenstein palaa – natseja, yliluonnollisia voimia ja turpakäräjiä

08.08.2008 11:46 Jukka O. Kauppinen

Wolfenstein… Wolfenstein… Eikö se olekin kaunis sana? Suhisee niin ihanasti. Ja tuntuu hyvältä. Etenkin sellaiselle pelaajalle, joka on teilannut ilkiönatseja jo useamman vuosikymmenen ajan. Ja kohta Wolfensteinin linna kutsuu taas.

Noniin, ryhdistäydytäänpä, otetaan katsaus historiaan. Wolfenstein on, kuten moni varmaan tietääkin, hyvin pitkäikäinen toimintapelien sarja, jossa natsipaholaisia teilattu jo vuodesta 1981 (kyllä, 1981) saakka. Ihka ensimmäinen Castle Wolfenstein -peli ilmestyi muun muassa Apple II:lle ja Commodore 64:lle. Pelaajan täytyi – yllätys yllätys – murtautua saksalaisten päämajaan ja etsiä sieltä salaiset sotasuunnitelmat. Peli oli menestys ja jatko-osa Beyond Castle Wolfenstein ilmestyi 1984. Se valtaisa megamenestys saapui vuonna 1992, kun upouuden id Software -pelitalon pojat koodasivat pelin nimeltään Wolfenstein 3D. Natsintappo nousi aivan uuteen ulottuvuuteen, eikä robotti-Hitleriäkään pidä unohtaa.

Sittemmin Wolfensteinista on nähty useita erilaisia virityksiä, joista vakuuttavimpia olivat Activisionin 2001 julkaisema Return to Castle Wolfenstein sekä nettiräiskintä Wolfenstein: Enemy Territory.

Ja nyt tätä herkkua on luvassa taas, sillä uutta Wolfenstein-peliä työstetään parhaillaan PC:lle, Xbox 360:lle ja PS3:lle. Peliä tehdään useamman putiikin yhteistyössä. Raven Software duunaa pääpeliä, Endrant Studios moninpeliä ja id Software tekniikkaa, Activision Blizzard puolestaan hoitaa levityksen.

Uusi Wolfenstein sijoittuu tuttuun tapaan toiseen maailmansotaan, jota ei tosin käydä ihan perinteiseen tapaan. Ilkiönatsit kun ovat lyöneet kättä yliluonnollisten voimien kanssa. Eivätkä suinkaan pikkuenkelien.

Luvassa on ”toisiinsa linkattuja tehtäviä, jotka puskevat eteenpäin tarinavetoista pelielämystä. Wolfensteinin moninpeli puolestaan jatkaa maailmankuulua meininkiä, jossa perinteiset ja yliluonnolliset aseet luovat pohjan vetävälle verkkosodinnalle.”

Uudella Wolfensteinilla ei ole vielä julkaisupäivää.

Lisätietoja: http://www.wolfenstein.com/

Lisää aiheesta

Missä Hitler luuraa? Ei ainakaan Wolfensteinissa

Return to Castle Wolfenstein (pc, Xbox)

Traileria toisen perään: Tomb Raider Underworld, Wolfenstein, Quantum of Solace

Lue myös

Arvostelu: GTR Evolution (PC)

Ennakko: NHL 09 (PC, PS3, 360)

Maailma on sittenkin pelastettu – punainen sorkkarauta LHC:n turvaksi

Seksi- ja huumeorgiat räjähdysmäisessä kasvussa

Seksikkäimmästä taviksesta nettivitsiksi

Wrath of the Lich King -betapäiväkirja: osa 5