Uusimmat

Verkkopelaaminen kasvaa mahtavasti, EA veikkaa

10.07.2007 14:11 Jukka O. Kauppinen

Electronic Artsin verkkokaupankäynnin johtaja John Burns arvioi verkkopelaamisen kasvavan lähivuosina merkittävästi nykyisestään. Kolmen vuoden kuluttua nettipelurit saattavat käyttää kyberviihteeseen yli kaksi miljardia dollaria vuodessa.

Burnsin mukaan eurooppalaiset kuluttavat nykyisellään kymmenkunta tuntia viikossa netissä. Luku on kuitenkin kasvamaan päin.

”Pelaaminen on tärkeä teollisuudenala jo nyt, mutta verkkopelaaminen on tulevaisuudessa alati tärkeämpää. Moni pelaa verkossa eivätkä nämä ole pelkästään hardcore-pelaajia. Nettipelaajat ovat kaikenikäisiä, niin miehiä kuin naisiakin.”

Burnsin arvion mukaan maailmassa on nykyisellään noin 100 miljoonaa verkkopelaajaa. Määrä on kasvussa, kiitos laajakaistan kiihkeän leviämisen.

”Olemme tällä hetkellä vasta verkkopelaamisen kasvukäyrän alussa”, Burns ynnää.

Nettipelaamisen kehityksestä ja kasvusta on ennenkin heitelty jos jonkinlaisia lukuja. Vain 10 vuotta sitten arviot tosin olivat täydellisen ylioptimistisia, mikä sattui kymmenien ja satojen verkkopelien tekijöiden nilkkaan. Tilanne on kuitenkin nykyisellään vakiintunut kaupallisesti ja monet pelitalot tähtäävät erityisesti verkon suurten peruskäyttäjä- ja –pelaajamassojen valjastamiseen omien peliensä ääreen.