Uusimmat

Miyamoto: Tulevaisuus on helppojen, ei vaikeiden pelien

15.08.2007 10:09 Tero Lehtiniemi

Nintendon jo legendaksi muodostuneen pääsuunnittelija Shigeru Miyamoton mukaan pelialan tulevaisuus on helpoissa peleissä. Japanilaiselle Famitsu-lehdelle antamassaan haastattelussa Miyamoto tähdensi, että tämä ei suinkaan tarkoita sitä että ns. hardcore-pelaajilta loppuisi pelattava. Päinvastoin, Miyamoton mielestä monet nykyisin helpoiksi miellettävistä peleistä nauttivat suosiota myös kovemman luokan pelaajien keskuudessa. Tasapainon löytäminen on vaikeaa, mutta Miyamoto uskoo että tulevaisuuden pelit ovat vähemmän haastavia mutta hauskempia pelata kuin nykyiset.

Miyamoton filosofia on pääpiirteittäin se, että pelin täytyy olla nautittava heti sen ensimmäisistä hetkistä asti, ilman korkeaa oppimiskynnystä, ja pelin hauskuus täytyisi voida todeta jo aivan lyhyen kokeilun perusteella. Pelin pitäisi myös olla sellainen, että siitä voi pelata myös hyvin lyhyitä hetkiä kerrallaan. Esimerkiksi Miyamoto nostaa haastattelussa yhtiön pian julkaistavan Super Mario Galaxyn, jonka hän väittää noudattavan kaikkia näistä periaatteista.

Vaikka miehen puheet voivat jossain määrin kuulostaa uhkaavilta, on niissä ainakin rahallista perää. Nintendon konsolit ovat heikohkosti pärjänneen GameCuben jälkeen menestyneet erinomaisesti sekä uuden pöytäkonsolisukupolven että kannettavien pelilaitteiden saralla. Tämä ilmiö selittynee ainakin osittain sillä, että yhtiön painopiste on hyvin pitkälti ollut kallellaan tavanomaista pelikansaa laajemmalle suunnattuihin peleihin, mikä on erityisesti Wiin saralla kirvoittanut monissa piireissä kovasti kritiikkiä. Täytyy kuitenkin toivoa, että Miyamoton maalailemaa tulevaisuutta edustavat enemmän Nintendogsin kaltaiset oikeasti omaperäiset pelit kuin esimerkiksi hyvin myyvät mutta muilta meriiteiltään heikot Mario Partyt.

Super Mario Galaxyn ja Miyamoton uusien lupausten julkaisupäivä on 30.11