Uusimmat

Age of Conanin myöhästymistä selitellään

16.08.2007 16:35 Tero Lehtiniemi

Funcom on vihdoin suostunut selittelemään taannoin uutisoimaamme Age of Conan -verkkoroolipelin myöhästymistä lähes puolella vuodella. Funcomin Gaute Godager julkaisi avoimen kirjeen pelin forumeilla, jossa hän pyrki selventämään tilannetta. Godagerin mukaan syy näinkin pitkälle viivästyksellä on yksinkertainen: pelin taistelujärjestelmän täydellinen uudelleentyöstäminen.

Tämänhetkisessä betavaiheessa suuri osa pelin testaajista oli valittanut pelin yhdistelmähyökkäksien suorittamisen vaikeutta, ja Funcom ilmeisesti oli tajunnut nykyisen järjestelmän olevan aivan liian monimutkainen. Lykkäyksestä saatu ylimääräinen aika tullaan käyttämään siis pääasiassa taistelujärjestelmän uudelleen hiomiseen, mutta myös esimerkiksi hahmoluokkien erikoistumista muokataan.

Viisi kuukautta tuntuu äärettömän pitkältä ajalta, mutta Godagerin mukaan edessä on käytännössä koko taistelujärjestelmän uudelleenrakentaminen ja kaiken testaaminen alusta alkaen. Skeptisemmät voisivatkin ehkä kysyä, olisiko järjestelmän oletettu katastrofaalisuus kannattanut huomata jo aikaisemmin kuin kaksi kuukautta ennen sovittua julkaisua. Godager itse kuitenkin väittää pitäneensä taistelusysteemistä sellaisena kuin se oli, mutta tämä ei ilmeisesti riittänyt. Sinänsä on pakko nostaa hattua Funcomille siitä, että näinkin rohkeita uudistuksia uskalletaan vielä tässä vaiheessa tehdä eikä pukata peliä raakileena markkinoille.

 

Gaute Godagerin kirje kokonaisuudessaan.