Uusimmat

Domen arvosteluviikko 40/2011: Crimson Alliance, Deus Ex DLC, Dream Trigger 3D, Experience 112 ja FIFA 12

10.10.2011 20:15 Jukka O. Kauppinen

Domen testissä viikolla 40 muun muassa…

  • Crimson Alliance (Xbox 360)
  • Deus Ex Human Revolution: The Missing Link -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)
  • Dream Trigger 3D (3DS)
  • Experience 112 (PC)
  • FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless

Crimson Alliance (Xbox 360)

Freemium on verkkoroolipelibisneksessä tällä hetkellä jonkinasteinen taikasana, joka on pikkuhiljaa löytämässä tiensä myös erinäisiä lehdistötiedotteita saavien pelijournalistien sähköpostien spämmifilttereihin. Nyt tätä ihanaa, rakastettavaa ja kaikin puolin muutenkin kivaa markkinamallia ollaan tuomassa myös XBLA:han.

Kaikki tämän kesän Summer of Arcade -pelit ostaneille ilmaiseksi jaettava Gauntlet-kopio Crimson Alliance on teoriassa ilmainen myös muille. Freemiumin ollessa kyseessä mukaan tulee kuitenkin väistämättä kaksi kysymystä: kuinka ilmainen on ilmainen, ja kuinka paljon ilmaisesta kannattaa maksaa.

Deus Ex Human Revolution: The Missing Link -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Jos satuit ihmettelemään mitä Adam Jensenille tapahtui kolmipäiväisellä laivamatkalla kohti salaista tukikohtaa, et luultavasti ole yksin. Pääjuoni ei juuri selittele yhtäkkistä aikahyppyä, ja jo pelatessa oli selvää, että mahdollinen lisäosa tulisi keskittymään kyseiseen matkaan.

Missing Link kertoo nimensä mukaan laivan tapahtumista. Se on itsenäinen lisäosa, eivätkä lupaukset noin seitsemän tunnin kestosta ole kovinkaan kaukaa haettuja. Ei ainakaan ennakkoversiosta löytyneen haasteen ja massiivisen nippelitiedon määrän perusteella.

Dream Trigger 3D (3DS)

Yleensä on helppo muodostaa mielipide pelistä. Niistä joko pitää tai sitten ei, vaikka joskus ne eivät oikein herätä tuntemuksia suuntaan jos toiseenkaan. Dream Trigger 3D on vaikeampi tapaus. Se tuntuu aluksi äärimmäisen turhauttavalta kokemukselta, josta voi kuitenkin oppia pitämään… Jossain määrin.

Jotain liene kertoo se, että jo itse peli-idean kuvaaminen on melkoisen vaikeaa.

Experience 112 (PC)

Nainen herää rannalle ajautuneesta rahtilaivasta tippa kädessään. Outo kasvusto on vallannut paikat, eikä ketään näy missään. Mitä on tapahtunut? Joku vahtii naista valvontakameran välityksellä. Pelaaja.

Experience 112 on täynnä salaisuuksia. Kuka pelaaja on? Entä kuka on Leaksi itsensä esittelevä nainen? Onko laivalla muitakin eloonjääneitä? Vastausten löytyminen vaatii yhteistyötä ja luottamusta, joka on rakennettava vähän kerrallaan.

FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360)

Syksy on jo pitkällä ja sitä myöten kaikki varteenotettavat futissarjatkin ovat pyörähtäneet jo aikaa sitten käyntiin. Mutta futissyksy saa kruununsa vasta nyt, kun se vuotuinen virtuaaliannoksemme saapuu lautaselle.

FIFA 12 jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäimme ja suuntaa yhä selvemmin kohti moninpelin vihreitä kenttiä. Kaikki eivät tästä – tai pelin muistakaan – muutoksista pidä.
FIFA-sarjan suuntana on ollut selvästi moninpeli jo useamman vuoden ajan. Nettipelin tilat paranevat vuosi vuodelta ja tarjoavat mahdollisuuden pelailla virtuaalifutaajallaan virtuaalisissa futisseuroissa kaverien kanssa, tietenkin täysin muiden ihmisten täyttämiä joukkueita vastaan, ja paljon muutakin.

Kuulumia artikkelirintamalta

Uncharted 3: Aarteenmetsästäjä -kilpailu oli seikkailujen retki Jordaniassa

Sony on viime vuosina kunnostautunut oivallisesti suurten peliensä ympärille rakennettujen teematapahtumien järjestämisessä. Esimerkiksi Gran Turismo -pelisarjan ympärille on rakennettu kokonainen kilpa-ajotalli ja pelikuskien koulutusjärjestelmä, jossa vuosittain paras GT-kuljettaja lähetetään ajamaan oikeasti kilpaa rata-autoilla.

Resistance-peliskabojen voittajia ei ole sentään vielä lähetetty sotatantereille, mutta Uncharted 3 -pelin Aarteenmetsästäjä-kilpailun voittajia lennätettiin ympäri maailmaa lähi-Itään, Jordaniaan aavikkolle tonkimaan hiekkaa, kääntelemään kiviä ja hörppimään teetä beduiinien telttaan. Ei hullumpi palkinto kymmenen minuutin googlailulle.

Combat Wings: The Great Battles of World War II -ensikosketus

Puolalainen City Interactive on jännä firma. Erilaisista räiskintäpeleistään tunnettua puotia ei ihan heti yhdistäisi toisen maailmansodan ilmasotaan, mutta Sniper 2:n ohessa firman toinen iso julkaisu tulevalle talvelle on juuri sitä itseään. Lentokoneita. Paljon lentokoneita.

Combat Wings: The Great Battles of World War II on Cityn näkemys toisen maailmansodan aikaisesta ilmasodasta niin Euroopan, Afrikan kuin Tyynenmerenkin sotanäyttämöillä. Simulaattorista ei tosin ole kysymys, vaan vauhdikkaasta lentosodinnasta. Tärkeintä on ampua alas viholliskoneita. Ja paljon.

Sound Blaster Tactic3D Omega Wireless – langattomien pelikuulokkeiden aatelia

Langattomuus on viime aikoina lyönyt itseään läpi toden teolla. Hiiret ja näppäimistötkin toimivat nykyään langattomasti kunnolla ilman epämääräisiä foliovirityksiä, ja patterien kestokin alkaa olla inhimillistä luokkaa. Peliohjaimissakin allekirjoittanut kelpuuttaa langat ainoastaan latausjohtojen muodossa.

PC-kuulokkeissa langattomuus on ollut kova sana jo pitkään, mutta konsolipelaajat on kerrostalojen tai kanssa-asujien vaatiman hiljaisuuden vuoksi ajettu joko johdollisten kuulokkeiden ääreen tai sitten nöyrästi vähentämään telkkarin voimatasoa. Sound Blaster Tactic3D -kuulokesarjallaan aiemminkin ihastuttanut Creative on nyt kuitenkin vastannut pelaajien rukouksiin: sarjan uusimmat, Omega-lisänimellä kulkevat kuulokkeet ovat suhteellisen täydellinen ratkaisu.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät kiintoisimmaksi, ehkä hieman yllättäenkin, Lasse Haverisen arvosteleman A-10C Warthog -lentosimulaattorin. Sen perässä seuraa Tero Lehtiniemen arvio Fallout New Vegasin viimeisimmästä lisäosasta, Lonesome Roadista.

Bodycount (PS3, Xbox 360)

Digital Combat Simulator: A-10C Warthog (PC)

Fallout: New Vegas Lonesome Road DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Islands of Wakfu (Xbox 360)

Starfox 64 3D (3DS)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat