Uusimmat

Microsoft-pomo heittää vettä Sonyn kiukaalle

15.05.2007 15:44 Miikka Lehtonen

Vertauskuvalliset löylyt konsolisaunassa kuumenivat juuri pari astetta, sillä Microsoftin peliosaston pomo innostui pelisaitin haastattelussa puhelemaan kilpailijoistaan harvinaisen suorasanaisesti.

ShackNews-saitin penkille istahtanut Shane Kim, Microsoft Game Studiosin johtaja, ei säästellyt sanojaan, vaan kertoi selkeästi mielipiteensä Sonyn verkkoprojektien onnistumisesta.

Kim ei usko Home-virtuaaliaulan mahdollisuuksiin, eikä myöskään, että Microsoft lähtee yrittämään mitään vastaavaa.

”En usko, että tarvitsemme mitään sellaista”, Kim kertoi. ”Olen viettänyt aikaa Second Lifen tiimin kanssa. Sen, YouTuben tai Facebookin kaltaisten sosiaalisten verkostojen toteuttaminen on todella suuri urakka.”

Kim ei myöskään usko, että Sonysta on lopulta nousemaan haasteen tasolle. ”Epäilen Sonyn kykyjä toteuttaa tätä todella monipuolisella ja kiehtovalla tavalla. PlayStation Network ei ole Xbox Live, ei lähellekään”, Kim latasi.

Miehen mukaan vaikeinta systeemissä ei ole edes tekniikan toteuttaminen, vaan käyttäjien valvonta ja heidän touhujensa säätely. Eikä syyttä, jo ensimmäisistä Home-visioista saakka monien mielissä on pyörinyt päiväunia tai painajaisia seinille töherrellyistä kirkkoveneistä ja virtuaalihäiriköinnistä.

Loppujen lopuksi Kim ei edes usko, että useimmat pelaajat haluavat mitään PlayStation Homen kaltaista.

”Uskon, että useimmat pelaajat tulevat aina arvostamaan enemmän meidän Xbox Live – ja Games For Windows Live -tarjontaamme ja sitä, miten olemme laajentamassa niitä”, Kim visioi. ”Aloitimme pelaamista tukevilla ominaisuuksilla ja olemme nyt lisänneet pikaviestit, video-kauppapaikan ja niin edelleen. Uskon, että tämä on paljon parempi lähestymistapa ja näinollen myös meidän lähestymistapamme.”

Loppujen lopuksi kummallakin systeemillä tulee varmasti olemaan kannattajansa ja hyvät puolensa. Kaikki europelaajat lienevät kuitenkin samaa mieltä siitä, että kumpikin firma voisi kiinnittää välillä huomiota myös meihin. Kumman verkon toteutus miellyttää enemmän eDomen lukijoita?

Kumpi verkko miellyttää enemmän?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat