Uusimmat

Vino pino Rock Band -infoa

15.06.2007 14:22 Miikka Lehtonen

Loppuvuodesta tulee kuumaa metallimyrskyä, kun sekä suosittu Guitar Hero -pelisarja, että sen luojien uusi Rock Band -yritelmä iskevät yhteen virtuaalimusiikkimaailman herruudesta käytävässä taistelussa. Rock Band lataa piippunsa kovilla, tai niin ainakin amerikkalaislehden ennakkokatsaus antaisi ymmärtää.

Rock Band on Harmonixin, Guitar Heron luojien, tuleva peli, jossa pelaajat pääsevät musisoimaan joko yksin tai kaveriensa kanssa kokonaisena rokkibändinä. Amerikkalainen Game Informer -lehti on ajanut uusimmassa numerossaan suuren ennakkojutun pelistä. Kiitos Internetin ihmeiden tiedot pelin uudistuksista ovat vuotaneet myös nettiin.

Kuten jo tiesimme, peli tukee tällä kertaa neljää eri soittajatyyppiä. Guitar Herosta tunnetun kitaroinnin ja bassottelun lisäksi pelissä pääsee soittamaan rumpuja ja laulamaan. Kullekin tyylilajille on oma yksinpelikampanjansa – joskaan sisällöstä ei vielä ole tietoa – mutta vielä mielenkiintoisempaa on moninpeli, joka onnistuu jaetun ruudun lisäksi verkon välityksellä. Vaikeustasoja voi säädellä toisistaan riippumatta, joten noviisipelaajat voivat jammailla veteraanien kanssa ilman ongelmia.

Xbox 360 -rokkarit voivat käyttää olemassaolevia Guitar Hero II -ohjaimiaan pelin kanssa, mutta tällöin he menettävät tukun uusia ominaisuuksia. Rock Band -kitaroissa on nimittäin 10 nappia, joista viisi sijaitsee niin kutsutulla sooloalueella aivan kaulan juuressa. Kitaransa sointiin voi lisätä myös erilaisia efektejä, joskin vielä on epäselvää, ovatko kaiut ja muut vain soittajan oman harkinnan varassa, vai tarvitaanko niitä biisien läpäisyyn.

Vokalisteja odottaa myös melkoinen juhla, sillä Game Informerin tietojen mukaan laulua tarkkaillaan huomattavasti tarkemmin kuin esimerkiksi Singstarissa. Peli mittaa laulun tasoa yksittäisten vokaalien ja konsonanttien tarkkuudella, mutta antaa tosi koville jätkille mahdollisuuden myös henkilökohtaisempiin tulkintoihin. Tätä kautta avataan myös laulajien versio Star Powerista. Kun kappale muuttuu kitarasooloksi, laulaja voi käyttää omaa pelivälinettään tamburiinina ja näpytellä muiden mukana.

Bändin rytmistä huolehtivat rumpalit, joiden työvälineenä toimii sähköistä rumpua muistuttava, neljä lyömäpintaa sisältävä peliväline, josta roikkuu lisäksi erillinen pedaali. Lehti tietää myös kertoa, että rumpalit voivat muiden artistien tavoin lisäillä biiseihin omia tulkintojaan ja henkilökohtaisia otteitaan.

Ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, peli antaa myös mahdollisuuden luoda oma virtuaaliartistinsa, joiden liikkeet on mallinnettu Axl Rosen ja muiden rokkilegendojen mukaan. Game Informer paljasti samalla, että koko peli on suunniteltu yhteisön ympärille. Pelaajat voivat etsiä pelin keskipisteenä toimivasta hubista soittajia bändeihinsä tai vain jammailla muiden kanssa, sekä myös julkaista omia versioitaan pelin biiseistä. Tämän ominaisuuden yksityiskohtiin lehti ei tosin mennyt.

Artikkelin kruunasi tieto pelin neljästä ensimmäisestä biisistä. Kiitos pelin MTV-kytkösten lopullisessa pelissä kehutaan olevan useita kymmeniä kappaleita, joista kaikki kuullaan alkuperäisten artistien esittäminä. Odotus alkakoon.

  • Weezer – Say It Ain’t So
  • Black Sabbath – Paranoid
  • The Who – Won’t Get Fooled Again
  • Nirvana – In Bloom

Fiilistelyn ohella kannattaa vierailla pelin virallisilla sivuilla, joissa voi muun muassa edelleen äänestää omia toivebiisejään. Game Informer -lehti puolestaan löytyy osoitteesta http://www.gameinformer.com/

Mitä mieltä muutoksista?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat