Uusimmat

Verilöyly Azerothissa – pino World of Warcraft -bottaajia bannattiin

19.06.2007 10:05 Miikka Lehtonen

Bottaajien itku kaikuu yli maailmanIso luuta on taas lakaissut Azerothissa, kun World of Warcraft -nettiroolipeliä ylläpitävä Blizzard suoritti pinon bottausohjelmia käyttäneiden pelaajien bannauksia. Vihdoinkin tilaa hengittää!

Blizzardin edustajat ovat ilmoittaneet poistaneensa pelistä ”useita tuhansia peliä automatisoivia ohjelmia käyttäneitä pelaajia”, eli kansanomaisemmin bottaajia. Bannaukset ovat tapahtuneet viime viikon aikana muutamassa aallossa, joten potentiaalisesti liipasimella olleet voivat rentoutua, ainakin toistaiseksi.

Kuten aiemminkin, ulosheitto kohdistui suositun, mutta jo aikaa sitten helposti havaittavaksi todetun WoWGlider-ohjelman käyttäjiin. Pelaajat ohjelmoivat ohjelmalle partioreitin ja säätävät sen käytösmalleja, jonka jälkeen se pelaa World of Warcraftia näiden puolesta.

Bottaajien epäonneksi ohjelma on helppo havaita pelkällä silmämunalla, sillä passiivinen ja yksinkertaista reittiä loputtomasti juokseva hahmo osataan mieltää jo yleisesti botiksi, jonka jälkeen kanteluita satelee pelinjohtajille.

Suurin osa bannauksista lienee kuitenkin tapahtunut World of Warcraftin taustalla pyörivän Warden-tutkintaohjelman kautta. Warden havaitsee koneella mahdollisesti vaanivia haittaohjelmia, mutta myös erilaisia huijausohjelmia, jotka yrittävät ulottaa koukkunsa peliin. Tällöin Blizzardille lähtee äänetön hälytys ja tulosta seuraa, kun kohteita on löytynyt tarpeeksi.

Samalla päästään ihailemaan mielenkiintoista psykologista koetta. WoWGlider-ohjelman foorumit ovat täynnä ihmisiä, jotka valittavat surkeaa kohtaloaan, kiroavat Blizzardin alimpaan helvettiin ja seuraavassa lauseessa ilmoittavat aloittavansa uusia bottaushahmoja. Luulisi tyhmemmänkin jo viidennen napsahduksen jälkeen oppivan.

Selvästikään näin ei ole, sillä eräs legendaarinen pahvi valittaa menettäneensä ”11 pelitiliä marraskuun bannauksissa ja 15 pelitiliä tällä kertaa”. Mahtaa Blizzardia harmittaa.

Lue myös:

Blizzard bannasi pinon bottaajia

Oletko käyttänyt bottausohjelmia?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat