Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Blur, Resonance of Fate, Sam & Max 303, Theatre of War 2: Kursk 1943

30.06.2010 21:35 Jukka O. Kauppinen

Viikko 25/2010 tuo meidät lähemmäs nykypäivää, sillä nyt on arvostelupäivitysten kaula kurottu umpeen. Kesä etenee sekä arkiston aarteiden että uusien julkaisujen merkeissä, sillä mikäpä parempaa aikaa lueskella juttuja niistä peleistä, joihin ei kiireisempänä vuodenaikana ehtinyt huomiotaan kiinnittää.

eDomen testissä:

  • Blur
  • Resonance of Fate
  • Sam & Max 303: They Stole Max’s Brain!
  • Theatre of War 2: Kursk 1943

Blur (PC, PS3, Xbox 360)

Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin. Arcadekaahailuiden kesken käydään tiukkaa kilpailua, jossa vähemmän ei todellakaan ole enemmän. Enemmän autoja, näyttävämpiä ympäristöjä, huimempaa vauhtia.

Välillä on kuitenkin aika lyödä tutut säännöt säpäleiksi ja putsata pöytä uusilla konsteilla. Split/Second esitteli räjähtävät ympäristöt, mutta Blur menee askelen edemmäs ja muuttaa kilparadat todelliseksi taistelutantereeksi.

Resonance of Fate (PS3, Xbox 360)

Segaa ja Tri-Acea ei ainakaan voi syyttää munattomuudesta, mitä pelijulkaisuihin tulee. Resonance of Fate julkaistiin samoihin aikoihin kuin Square-Enixin lippulaivapeli Final Fantasy XIII.  

Se ei ole pelin liittyvä ainoa outo valinta, pikemminkin vain yksi hyvin monista. Jotkut ratkaisut poikkeavat muista vastaavista seikkailuista aika tavalla. Lopputulos on pelimaailman outolintu.  

Sam & Max 303: They Stole Max’s Brain! (iPad, Mac, PC, PS3)

Kun viimeksi näimme eläinetsivä-ystävämme, heidän seikkailunsa päättyi dramaattiseen cliffhangeriin: joku oli varastanut Maxin aivot! Moistahan Maxin paras ystävä ei tietenkään katso hyvällä, joten Sam & Max -pelisarjan tuoreimmassa osassa heitetään vaihdetta isommalle, värimaailmaa tummemmalle ja kunnolla noir-fiiliksiä kehiin. 

Theatre of War 2: Kursk 1943 (PC)

Kurskin taisteluun voisi liittää monenlaisia adjektiiveja. Massiivinen. Brutaali. Hirvittävä. Eeppinen. Vajaat kolme miljoonaa miestä, 9000 panssarivaunua, 35 000 tykkiä ja 5000 lentokonetta ottivat yhteen vähäpätöisen Kurskin kylän lähettyvillä historian suurimmassa panssaritaistelussa. 

Mielettömän kokoinen taistelu on tietenkin mitä kiinnostavinta luettavaa, mutta oletettavasti myös kiinnostavaa pelattavaa: näin kuvittelee myös Battlefront, jonka verrattain tuore strategiapeli iskee pelaajan keskelle Kurskin ratkaisunhetkiä. Onko Eurooppa tämän jälkeen sirpin ja vasaran vai hakaristin alla? Sinä ratkaiset. 

Kuulumia artikkelirintamalta

G500 – Onko legendan seuraajasta uudeksi legendaksi?

Jos lähdetään puhumaan pelihiiristä, moni nimeää edelleen ikiaikaiseksi suosikikseen Logitechin legendaarisen G5-rotan. Mikäs siinä nimetessä, erinomainen pelivehjehän se oli, mutta hiirellä on jo jokunen vuosi ikää. Kehitys kehittyy ja hiiret siinä mukana, joten aika oli otollinen seuraajalle. Onko G500 legendan arvoinen seuraaja?

Artikkeli: E3 2010 – eDomen jälkipuinnit messujen tarjonnasta

Selvisimme hengissä E3-messuista. Hurraa sille! Muutaman päivän mittainen tapahtuma oli huomiomme keskipisteenä lähemmäs kahden viikon ja piti eDomen E3-tiimin vauhdissa ympäri vuorokauden viikon ajan. Urakan saldoksi kertyi 215 uutista ja paljon julkaisuja seuraavalle pelivuodelle.

Mutta mitä eDomen tiimiläiset olivat mieltä tapahtuman annista? Pyysimme tiimiläisiä kirjaamaan ajatuksiaan messujen julkistuksista, mielipeleistä ja pettymyksistä.

Tetsuya Nomura avautuu tulevista peleistään – Square Enixiltä liuta seikkailuja

Square Enixillä oli muutama vuosi sitten paha tapa paljastaa pelejään aivan liian aikaisin. Esimerkiksi Final Fantasy Versus XIII ja 3rd Birthday esiteltiin jo kauan sitten, eikä pelejä ole julkaistu vielä tähänkään päivään mennessä. Tietoakin on jaeltu todella köyhästi.

Tetsuya Nomura on kuitenkin avautunut ja kertonut vihdoin lisää muutamasta pitkään odotetusta pelistä, joiden kehityksessä hän on ollut tavalla tai toisella mukana.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon peleistä kiinnostavimmaksi lukijat äänestivät Antti Mutan testin Pokemon: SoulSilver-seikkailupelistä 38 prosentin äänisaaliilla. Toiselle sijalle nousi Jani Halmeen testi Forza Motorsport 3:n Exotic Car Pack -lisäristä.

Anno 1404 ja Venice-laajennus (PC)

Blue Toad Murder Files: The Mysteries of Little Riddle (PS3)

Forza Motorsport 3 Exotic Car Pack DLC (Xbox 360)

Pokémon: SoulSilver (DS)

Silent Hunter 5 (PC)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat