Uusimmat

Artikkeliyhteenveto: Alan Wake, American McGee’s Alice, God of War 3, Kane & Lynch 2

23.03.2010 21:41 Jukka O. Kauppinen

Viikko 11/2010 sujui vahvasti artikkelien parissa. Jututimme uusien ja tulevien pelien tekijöitä, minkä lisäksi kävimme sukeltelemassa myös ehkä kaikkien aikojen säväyttävimmän Liisa Ihmemaassa –tulkinnan parissa.

Alan Wake parrasvaloissa – Remedy haastattelussa (osa 1)

Alan Wake on suomalaisen peliteollisuuden uusi merkkipaalu. Onko se mestariteos? Onko se rajapyykki, jonka myötä kotimaiset PC- ja konsolipelaajat jakaantuvat kahdeksi vihamieliseksi heimoksi? Onko se uskomaton ja upea seikkailu?

eDome syöksyy toukokuussa ilmestyvän suomalaisen pelialan ykköspelin uumeniin haastattelu- ja artikkelisarjalla, joka alkaa Remedyn haastattelun ensimmäisellä osalla.

Kane & Lynch 2 – Shangaissa kaikki päin persettä

Kane & Lynch oli toissavuoden huimimpia pelitapauksia. Ei niinkään siksi, että peli itse olisi ollut häikäisevän hyvä vaan sen ympärille kasvaneen arvosteluskandaalin takia. Valitettavasti skandaali kuitenkin hukutti itse pelin, joka vioistaan huolimatta oli ihan viihdyttävä ja ennen kaikkea roisi ja väkivaltainen rikosseikkailu.

Kaksikko saa kuitenkin uuden mahdollisuuden jatko-osassa. Tutustumme Kane & Lynch 2 -seikkailuun haastattelun ja uuden pelivideon muodossa.

Wiikon wanha: American McGee’s Alice

Juuri teattereihin saapunut Liisa ihmemaassa -elokuva omaa upeat, historialliset juuret kaukaa, kaukaa vuosikymmenten takaa. Liisahan on paljon, paljon muutakuin kuin jonkun Burton/Deppin elokuva. Se on jo vuonna 1865 julkaistu fantastinen kirja, joka on innoittanut sittemmin monia sukupolvia ja satuilijoita.

Se kaikkien aikojen hämmentävin, pelottavin ja huimin Liisa-tulkinta ei kuitenkaan ole uusin elokuva. Ehei. Sen pokaalin vie kevyesti vuonna 2000 julkaistu PC-peli American McGee’s Alice.

God of War 3:n tekijät haastattelussa – ”se oli valtava haaste – ja onnistuimme”

Sonyn odotettu, hämmästelty ja huolella hypetetty jumalmättöseikkailu God of War 3 on aivan kulman takana. Ja kuinka ollakaan, eDomen Pleikkari-fanipojat saivat Sonyn Santa Monican studion veikkoset haastateltavakseen.

Haastattelussamme God of War kolmosen kaksikko kertoo yksinkertaisen jämäkästi pelin taustasta, tekemisestä ja mielijutuistaan. Ja jo viiden pelin mittaiseksi rakennetusta eeppistäkin eeppisemmästä tarinasta. Miten pelissä, jossa revitään päitä ja puhkotaan silmiä, kerrotaan myös moniulotteinen ja vaikuttava tarina?

 

Aiempia artikkeleja:

Bayonetta-haastattelu: ”halusimme tehdä jotain erilaista ja seksikästä”

Muun muassa Devil May Cry- ja Viewtiful Joe -pelit luonut herra kertoo meille pelin olemuksesta ja suunnittelusta. Kuten myös sankarittaren seksikkyydestä ja keinoista pelaajan hurmaamiseksi.

Creative Sound Blaster Wireless Music System – langatonta musiikinkuuntelua

Wireless Music Systemin – tai koko nimeltään Sound Blaster Wireless System for iTunes + Receiverin – idea on pohjimmiltaan erittäin yksinkertainen. Se on lähetin-vastaanotin-yhdistelmä, jonka avulla voit kuunnella yhdessä huoneessa soittamaasi musiikkia toisessa huoneessa.

Darwinia+ – haastattelussa brittien indie-tähti Introversion

Haastattelussamme firman pelintekijät muistelevat muun muassa Darwinia-pelien syntyä, miten ne hakivat innoitustaan muun muassa Tronista, Space Invadersista, Lemmingsistä ja monista muista klassikoista.

DSi XL – Nintendon jättitaskukonsoli pikakokeessa

Nintendo toi kauppoihin muutama päivä sitten uuden version suositusta DS-taskukonsolista. DS-konsoliperheen neljäs versio lähtee täysin päinvastaiseen suuntaan totutusta: siinä missä taskukonsoleita pyritään yleensä pienentämään, DSi XL on hurjasti suurempi kuin yksikään toinen mobiilipelilaite.

God of War 3 – häikäisevä taidegalleria

Miten vain, tänä iltana God of War -pelien ystäville riittää herkkua, sillä tunnit tikittävät kohti virallisen arvostelun julkaisua. Sitä odotellessa nauttikaamme äimistyttävistä GoW3-kuvista.

Heavy Rain – raskasta sadetta Pariisissa

eDome vieraili viime viikolla Ranskanmaalla tsekkaamassa, millaiset ensi-iltapirskeet Sony oikein järjestikään kevään lempilapselleen. Elokuvaohjaajia, luksushotelleja, shampanjaa, tissejä ja ehkä vähän sitä peliäkin.

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 9)

Palaamme pitkästä aikaan XBLA-pelitarjonnan pariin kymmenen uuden ja vanhan pelin katsauksessamme. Testissä mukana pelit 0 day Attack on Earth, Arkanoid Live!, Death By Cube, Gyromancer, Gyruss, Serious Sam: The First Encounter HD, Shotest Shogi, Sonic & Knuckles, Worms 2: Armageddon ja Zombie Apocalypse.

Mielenkiintoisin uusi artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat