Uusimmat

Domen arvosteluviikko 17/2011: Dissidia 012, Fight Night Champion, Outland ja Test Drive Unlimited 2

02.05.2011 19:00 Jukka O. Kauppinen

Domen testissä tällä viikolla:

  • Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)
  • Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)
  • Outland (PS3, Xbox 360)
  • Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

 

Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)

Klassisten Final Fantasy -hahmojen tähdittämä, roolipelielementeillä höystetty mätkintäpeli Dissidia Final Fantasy on yksi viime aikojen ehkä hämmentävimpiä, mutta samalla myös mielenkiintoisimpia pelejä.

Alun perin täysin absurdilta tuntunut yhdistelmä vakuutti ainakin allekirjoittaneen ja alkuperäinen Dissidia on itse asiassa ainoa peli on asunut PSP:ssäni säännöllisesti. Nyt on jatko-osan aika, ja voi veljet että se onkin hyvä.

 

Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)

Fight Night -pelisarja on aina ollut lähellä sydäntäni, siinä missä nyrkkeilykin. Omissa kirjoissani  herrasmieshakkaaminen vie parhaimmillaan nykyaikaisempia UFC:ta tai MMA:ta niin viihdyttävyydessä kuin persoonallisuudessa. Kai tiesitte että menneiden vuosien mestari Mike Tysonin 44 tyrmäysvoitosta 22 tapahtui ensimmäisessä erässä? Nyrkki päähän on aina hauskempaa kuin mattopaini.

Tämä riippuu luonnollisesti siitä kummassa päässä nyrkkiä milloinkin on, eivätkä amatöörit pärjää oikeassa kehässä. Nyrkkeily on taktiikkalaji ja Fight Night Champion tekee asian nopeasti selväksi. Roiskimalla sinne sun tänne otetaan nopeasti lukua kanveesissa, ja oikea otteleminen perustuu enemmän aukkojen etsimiseen puolustuksesta kuin päälle rynnimisestä. Ellet ole  Mike Tyson.

 

Outland (PS3, Xbox 360)

Hyvien ideoiden lainaaminen ei yleensä ole pahasta, etenkään jos puhtaan kopioimisen lisäksi lainaaja myös kehittää ideaa eteenpäin. Uusien peligenrejen ja jopa ideoiden kehittäminen on pelialalla melko haastavaa puuhaa, mutta yksi keino pyrkiä omaperäisyyteen on yhdistellä useampien eri pelien parhaita puolia.

Kotimaisen pitkän linjan pelifirma Housemarquen uusin peli Outland tekee juuri tätä. Se ammentaa pelimekaniikkansa, tarinankerrontansa ja muiden elementtien suhteen useista lähteistä, ja käärii koko komeuden omaperäiseen ulkoasuun. Lopputulos on kokemus, joka todistaa että kotimainen peliteollisuus pystyy muuhunkin kuin Scorched Earthin kopioimiseen.

 

Test Drive Unlimited 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Muutaman vuoden takainen Test Drive Unlimited oli mielenkiintoinen yhdistelmä MMO:ta ja kroisoskoslilla kilpailua. Se nosti unholasta keskinkertaisuudessa kylpeneen vanhan suuren pelisarjan ja teki sen tavoilla, mitä ei monessa muussa pelissä olla sittemmin nähty.

Tällä kertaa Test Drive warppaa Ibizalle. Myös ensimmäisestä Unlimited-pelistä tuttu Oahun saari palaa, joten tutkittavan määrään ei pitäisi ainakaan kosahtaa. Valitettavasti uudistumisen myötä luvassa on myös roppakaupalla eriasteisia harha-askelia.

Kuulumia artikkelirintamalta

Driver: San Fransisco on outo mutta hauskalta kuulostava ajopeli

Driver-pelit olivat muinoin kova sana etenkin autorälläyksestä ja toiminnantäyteisistä takaa-ajoista nauttineiden PC-pelaajien keskuudessa. Sarja kuitenkin romahti nopeasti kuraksi, sillä jo kolmas osa, Driv3r, oli käytännössä silkkaa kuraa. Nelospeli paransi, mutta ei tarpeeksi.

Silti, Driver-nimessä on yhä jotain taikaa. Pitkä paussi on toivottavasti tehnyt hyvää, sillä San Fransiscoon sijoittuva uusi Driver kuulostaa hyvin, hyvin houkuttelevalta.

Wiikon wanha: Shogun: Total War

Vuonna 2000 ilmestynyt Shogun: Total War nosti kertarysäyksellä brittiläisen Creative Assembly -studion pelimaailman raskaaseen sarjaan. Syystäkin. Japanin sotaista historiaa kuvaava strategiapeli oli huikea teos, joka lämi pelaajien pöydille valtaisasti uusia ideoita ja raikkaita pelattavuuden tuulia.

Samalla Shogunista kasvoi pelimaailmassa melkeinpä omaa genreään suvereenisti hallitsevan Total War -sarjan esi-isä.

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon antimista ei saatukaan tällä kertaa ääniä, koska äänestyksen laittaminen näemmä unohtui tykkänään. Veikataan siis vahvasti, että Portal 2 vei potin.

Alien Breed Trilogy (PC, Xbox 360)

Deathsmiles (Xbox 360)

Portal 2 (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

SOCOM: Special Forces (PS3)

Victoria 2 (PC)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli:

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat