Uusimmat

Domen arvosteluviikko 1/2011: Revolution Under Siege, Sly Trilogy, World of Warcraft Cataclysm

13.01.2011 20:35 Jukka O. Kauppinen

Alkuvuosi menee varsin hiljaisissa merkeissä arvostelurintamalla, sillä joulun alla ilmestyneet suurimmat megapelit on taidettu jo pääosin käsitellä. Julkaisutahti on tästä kuitenkin hiljalleen kiihtymässä. Sitä ennen… Strategiaa ja seikkailemista.

Domen testissä:

  • Revolution Under Siege (PC)
  • Sly Trilogy (PS3)
  • World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)

Revolution Under Siege (PC)

Sotapelit ovat genrenä yhtä periamerikkalainen ilmiö kuin omenapiiras ja vapaapaini. Muualla lajityypin harrastajat ovat harvassa ja niinpä peliaiheetkin koskettelevat yleensä niitä sotia joissa jenkeillä oli oma pistin sopassa.

Siksi putosin tuolilta kuullessani pelistä, jossa aiheena on Venäjän sisällissota 1917-1922. Ja sokerina pohjalta löytyy Suomen sisällissota! Häkellyttävän valinnan takana on ranskalainen SEP REDS –tiimi. Onko lopputulos vallankumouksellinen vai sama kuin Napoleonin Moskovan-reissulla?

 

Sly Trilogy (PS3)

Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia, tunnutaan PlayStation-leirissä ajattelevan. Klassikkopelien HD-käännöksiä pukkaa markkinoille useampiakin. Moni odottaa jo Ico-pakettia, mutta sitä ennen kaupan hyllyille ehtii Sly Trilogy. Ja se on kulttuuriteko.

inFamousista tutun Sucker Punchin kolmen pelin läpimurtosarja on monen rakastama. Se ihan kirkkain menestys jäi silti saavuttamatta, vaikka pelejä myytiinkin mukavasti. Jos maailmassa on yhtään oikeutta, asiaan tulee vielä muutos.

 

World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)

Cataclysm. Sana, joka iskee miljoonan voltin lailla jokaisen World of Warcraft –pelaajan selkäytimeen. Mustat siivet Azerothin taivaalla, hyökyaalto pyyhkäisemässä yli Booty Bayn Goblin-Jeesuksen patsaan ja murtunut maailma.

World of Warcraft on taas laajentunut, kolmatta kertaa. Uusi lisäosa tarjoaa niin täysin uudistuneen vanhan maailman, kuin viisi uutta kokemustasoa ja niihin liittyvät uudet alueetkin. Ja niin, kuin taikaiskusta, kuusi vuotta vanha peli on taas kuin upouusi.

Vilaus artikkelirintamalle

C’est la guerre – AGEOD tekee hienoja strategiapelejä

Warhammer: Invasion (Lautapeli)

Kuntopyörästä Kinectiin – jumppapelien evoluutio 

Elämä juoksuhaudoissa – Strategic Command World War 1: The Great War 1914-1918

Shogun 2: Total War -ensikosketus

SteelSeries Shift – mukautuva näppäimistö tosipelaajille

Cutthroat Caverns (Lautapeli)

FragFX Shark – PlayStation-pelihiiren paluu

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat arvostivat mielenkiintoisimmaksi Miikka Lehtosen vilauksen Bad Company 2:n Vietnam-laajennukseen 43 prosentin äänisaaliilla. Toiselle sijalle ylsi Petteri Kaakisen testi Donkey Kong Country Returns -pelistä.

Back to the Future Episode 1: It’s About Time! (Mac, PC)

Battlefield Bad Company 2: Vietnam (PC, PS3, Xbox 360)

Create (PS3, Wii, Xbox 360)

Donkey Kong Country Returns (Wii) 

Gary Grigsby’s War in the East: The German-Soviet War 1941-1945 (PC)

Killzone 3 ennakossa (PS3)

Musket & Pike: Renaissance (PC)

SingStar Dance (PS3)

Sonic Colors (Wii)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta