UUSIMMAT

Anna Paquinilla on vain muutama repliikki The Irishmanissa, ja sekös joitakin harmittaa – Näin Robert De Niro puolusti Martin Scorsesen ratkaisua

03.12.2019 08:47 | Muropaketin toimitus | 1

Anna Paquinin esittämä Peggy Sheeran on hiljaisuudessaan The Irishman -elokuvan rehellisin hahmo.

Ohjaaja Martin Scorsesen mestarillisen The Irishman -mafiaelokuvan pääosaesittäjä Robert De Niro puolusti ohjaajan ratkaisua kirjoittaa hänen kanssanäyttelijänsä Anna Paquinin sanottavaksi vain muutama sana koko elokuvan aikana.

Paquin esittää elokuvassa Peggy Sheerania, De Niron näyttelemän palkkamurhaaja Frank Sheeranin tytärtä, joka vihaa isäänsä ja tämän työtä. Sosiaalinen media on tietysti täynnä kommentteja siitä kuinka Scorsese ja käsikirjoittaja Steven Zaillian ovat sovinisteja ja naisvihaajia.

De Niro vastaa kritisoijille USA TODAYn jutussa, ylistäen Paquinin näyttelijänsuoritusta nimenomaan hahmon puhumattomuuden takia.

– Hänen on roolissan todella vahva nainen. Ehkä mukana olisi voinut olla muutama kohtaus enemmän jossa isä ja tytär puhuvat, mutta tämä oli ratkaisumme.  Hän on loistava ja siksi katsojat samaistuva hahmoon, De Niro sanoo.

Joiltakin katsojista tuntuu todellakin menneen ohi, että olemalla hiljaa Paquin sanoo oikeastaan enemmän kuin yksikään elokuvan mieshahmoista. Muropaketin ylistävässä arviossa aiheesta todettiin seuraavaa:

”Mukana ei ole paljonkaan naishahmoja, ei ainakaan tarinan kannalta tärkeissä rooleissa. Sheeranin aikuista tytärtä esittävä Anna Paquin tekee upean roolin, suorastaan loistaen vanhojen ukkojen keskellä sanomatta juuri sanaakaan. Hänen halveksintansa isänsä elämäntyyliä kohtaan tulee harvinaisen selväksi puhumattakin.”

Paquin itse twiittasi aiheesta jo kuukausi sitten:

Keskustelu

Ei nykyajan sosiaalioikeustaistelijoita mikään laatu kiinnosta, sekunttikellon kanssa ovat aikaa ottamassa että montako sekunttia joku nainen on valkokankaalla, tai paljo elokuvassa dissataa miehiä. Jos de niro ois esittäny transua, elokuvan juonella ei olis mitää merkitystä ku se ois automaattisesti huippu ja oot isti ja oobikko jos et tykkää. Eivät kuitenkaa ehi elokuvaa kattoo ku menee liikaa aikaa twitterissä ku pitää jostai muusta suuttua, muute uusin sjw terminaattori tai charlie's angel, tai mikää muu feministi leffa ei ois flopannu nii pahasti

Muropaketin uusimmat