Britannian kulttuuriministeri ärähti – Vaatii Netflixin The Crown -sarjan julistamista fiktioksi

30.11.2020 08:55 | Muropaketin toimitus

Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden haluaa The Crown -jaksojen alkuun varoitustekstin.

Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden vaatii Daily Mailin mukaan Britannian kuninkaallisen perheen elämästä kertovan Netflixin The Crown-sarjan julistamista fiktioksi.

Sarjan neljäs kausi tuli tarjolle reilut pari viikkoa sitten ja muodostui jättihitiksi, sillä sitä katsottiin noin 29 miljoonaa kertaa ensi-iltaviikon aikana. Kausi on kelvannut katsojien lisäksi myös kriitikoille, sillä esimerkiksi Metacriticin yhteen keräämien kriitikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 85 / 100.

Uudet jaksot sijoittuvat 1980-luvun alkupuolelle ja keskittyvät esimerkiksi pääministeri Margaret Thatcheriin sekä prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin suhteeseen ja avioliittoon. Ministerin mukaan erityisesti prinssi Charlesin käytös on fiktiota. Sarjassa hän käyttäytyy törkeästi ja pettää Dianaa.

– Se on kauniisti tehty fiktiivinen tuotos, mutta Netflixin pitäisi painottaa sitä heti alussa, eikä esittää tapahtumia tosina, ministeri Dowden sanoo.

Dowden haluaa siis jaksojen alkuun varoituksen ja ilmoituksen fiktiivisyydestä.

– Katsojasukupolvi, joka ei elänyt sarjassa kuvattujen tapahtumien aikana, saattaa muuten sekoittaa faktan ja fiktion.

The Crownin uudella kaudella Gillian Anderson esittää Margaret Thatcheria ja Emma Corrin prinsessa Dianaa. Mukana ovat myös muun muassa Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Ben Daniels ja Camilla Parker Bowles.