Uusimmat

David Fincherin kehutun trillerin jatko-osa seisoo, kunnes Daniel Craig saa lisää liksaa

31.01.2013 16:29 Muropaketin toimitus

Daniel Craig

David Fincherin ohjaama filmatisointi Stieg Larssonin Miehet jotka vihaavat naisia -romaanista sai ensi-iltansa joulukuussa 2011. Girl With The Dragon Tattoon jatko-osasta ei ole kuultu mitään pitkään aikaan. Mikä maksaa?

The Hollywood Reporterin tänään julkaistun artikkelin mukaan Sony Pictures aikoo kyllä filmatisoida myös Larssonin kirjan Tyttö joka leikki tulella, mutta asia ei ole ihan yksinkertainen. Studio nimittäin haluaa tehdä elokuvan pienemmällä budjetilla kuin 90 miljoonaa dollaria maksaneen Girl With The Dragon Tattoon. David Fincherille leikkaukset eivät ilmeisesti olisi ongelma, mutta Daniel Craigille kyllä. Lisbeth Salanderia näytellyt Rooney Mara olisi puolestaan valmis palaamaan projektiin.

007 Skyfallin menestyksen myötä Daniel Craig haluaa palkankorotuksen palatakseen Mikael Blomqvistin rooliin. Nyt Sony pohtiikin, voisiko koko hahmon kirjoittaa ulos tarinasta ja saada homman silti toimimaan. Alun perin studio teki Craigin kanssa kolmen elokuvan sopimuksen, mutta jatko-osia ei hinnoiteltu.

Tilanne on Sonyn kannalta ongelmallinen: Steven Zaillianin käsikirjoitus on kuvausvalmis ja sen muokkaaminen maksaisi paljon. Mitä ilmeisimmin studio ei yksinkertaisesti halua tai voi roolittaa Daniel Craigin hahmoa uudelleen, mikä olisi Hollywoodin kaavalla tässä tapauksessa loogisin ratkaisu.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter