Uusimmat

Doctor Strangen kesto ja ikäraja paljastettiin – tutulla Marvel-kaavalla mennään

17.10.2016 10:29 Tatu Junni

Doctor Strange

Marvel Studiosin supersankarielokuvat ovat perinteisesti kestäneen noin kaksi tuntia. Ensi viikolla teattereihin saapuva Doctor Strange ei muodosta poikkeusta kaavaan.

Scott Derricksonin ohjaaman ja Benedict Cumberbatchin tähdittämän Doctor Strangen kesto on 115 minuuttia eli hieman alle kaksi tuntia.

Pituuden lisäksi tutulla kaavalla mennään myös ikärajan suhteen, joka on Suomessa K12.

Marvelin mestaritaikurista kertovan elokuvan pääosissa nähdään myös Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Scott Adkins, Benjamin Bratt, Mads Mikkelsen ja Tilda Swinton.

Virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

”Marvelin Doctor Strange on tarina maailmankuulusta neurokirurgista tohtori Stephen Strangesta, jonka elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän menettää käsiensä toimintakyvyn rajussa auto-onnettomuudessa. Kun länsimainen lääketiede ei tarjoa apua, hänen on pakko etsiä hoitoa—ja toivoa—yllättävästä suunnasta: salaperäisestä paikasta nimeltä Kamar-Taj. Pian hänelle selviää, ettei se ole vain parantamisen keskus vaan samalla myös etulinjan taistelutanner sodassa näkymättömiä voimia vastaan, jotka ovat päättäneet tuhota meidän todellisuutemme. Ennen pitkää Strange—aseenaan uudet maagiset voimat—joutuu valitsemaan, palatako entiseen elämäänsä maineen ja mammonan keskelle vai jättääkö kaikki se taakse ja puolustaa maailmaa aikamme voimakkaimpana velhona.”

Suomen teattereissa Doctor Strangen voi nähdä keskiviikosta 26.10.2016 lähtien.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat