Uusimmat

BritBoxin uudet sarjat ja elokuvat helmikuussa 2024

01.02.2024 13:12 Muropaketin toimitus
Small Axe

Kuva: © BritBox

BritBoxiin saapuu helmikuussa mm. John Boyegan ja Letitia Wrightin uutuussarja Small Axe ja uutuuselokuva Men Up.

Alla BritBoxin helmikuun tarjonta. Kuten aina, muutokset ovat mahdollisia ja lisäykset myös…

SARJAT

Three Little Birds
Kausi 1
1.2.2024

”Liikuttavassa, hauskassa ja sydämellisessä Three Little Birds -sarjassa juhlitaan maahanmuuttoa, yhteisöllisyyttä ja mustan naiseuden voimaa. Se on saanut inspiraationsa Sir Lenny Henryn äidin ja kaikkien niiden tarinoista, jotka ovat matkustaneet tehdäkseen Britanniasta kotinsa.”

Small Axe
Kausi 1
1.2.2024

”John Boyega (Star Wars) ja Letitia Wright (Black Panther) johtavat Small Axe -draaman näyttelijäkaartia, joka on Oscar- ja BAFTA-voittaja Steve McQueenin ensimmäinen televisioprojekti. Se perustuu Lontoon länsi-intialaisen yhteisön tosielämän kokemuksiin, ja sen vuosien 1969 ja 1982 välille sijoittuvissa itsenäisissä tarinoissa juhlitaan rohkeutta ja yhteisöllisyyttä. Jaksojen tarinoissa esimerkiksi ryhmä aktivisteja käy toivottomalta tuntuvaa taistelua poliisin vainoa vastaan, ja teini-ikäinen kokee blues-bileet täynnä tanssia, vaaroja ja romantiikkaa. Nämä tarinat ovat muistutus siitä, miten rohkeat yksilöt voivat saada aikaan muutoksen, ja miten kaikkein marginalisoiduimmatkin äänet voivat haastaa voimakkaampia ääniä.”

Chef!
Kaudet 1-2
1.2.2024

”Tapaa Britannian hienoin ja pahantuulisin kokki! Gareth Blackstock (Sir Lenny Henry, Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset) on arvostetun Le Chateau Anglais -ravintolan keittiömestari, eikä hän anna minkään haitata kulinaristista huippuosaamista. Gareth asettaa keittiöhenkilökunnalleen tiukat vaatimukset, mutta he osoittavat kiitollisuuttaan taivuttamalla tai rikkomalla sääntöjä aina kun voivat. Ja asiakkaat! Vaikka jokainen Garethin ateria on mestariteos, jotkut ihmiset kehtaavat silti pyytää suolaa. Edes Garethin kaunis vaimo Janice (Caroline Lee-Johnson) ei ole yhtä innostunut kuin Gareth; hän kyllästyy elämäänsä laiminlyötynä kotiäitinä ja palaa mieluummin takaisin huipputyöhönsä rahoitusalalle. Gareth haaveilee omasta ravintolasta, mutta tiellä on muutamia esteitä, kuten rahattomuus. Janicen kärsivällisellä avulla hän voittaa pankinjohtajan epäilykset ja saa lainaa. Yhtäkkiä omistaminen tuo mukanaan ravintolan johtamisen karun todellisuuden…”

Maryland
Kausi 1
7.2.2024

”Maryland on BAFTA- ja RTS-palkitun näyttelijä Suranne Jonesin (Gentleman Jack, Save Me, Vigil) ja käsikirjoittaja Anne-Marie O’Connorin (Trollied) luoma kolmiosainen suhdedraama kahdesta siskosta, jotka ovat vuosien varrella kasvaneet erilleen. Jonesin rinnalla nähdään muun muassa arvostettu näyttelijä Eve Best (Lohikäärmeen talo, Nurse Jackie) ja Oscar-ehdokas Stockard Channing (The Good Wife, The West Wing, Grease). Becca (Jones) ja Rosaline (Best) ovat jatkaneet elämäänsä ja etääntyneet toisistaan ajan ja olosuhteiden vuoksi. Kun heidän äitinsä ruumis löydetään Mansaarelta, ja he alkavat selvittää kauan varjeltuja salaisuuksia naisesta, jonka he luulivat tuntevansa. Samalla he yrittävät salata omia salaisuuksiaan toisiltaan. Voivatko Becca ja Rosaline oppia rakastamaan ja kunnioittamaan toisiaan uudelleen, kun he ovat jumissa saarella ja joutuvat kohtaamaan äitinsä päätökset?”

Tukalat paikat (Guilt)
Kausi 2
21.2.2024

”Tämä skotlantilainen trilleri on täynnä mustaa huumoria ja juonittelua. Sarjan toisella kaudella rangaistus on kärsitty, ja kosto ottaa vallan. Max (Mark Bonnar – Quiz) astuu vankilasta ulos ehdonalaiseen. Hänen kohtalonsa on peitetehtävään erikoistuneen poliisin huterissa käsissä. Hän tarjoaa Maxille vapautta, mutta erittäin korkeaan hintaan: hänen täytyy paljastaa vaarallinen vihollisensa Roy Lynch (Stuart Bowman – Versailles). Mutta voiko Max todella luottaa häneen?

Laakson kuningas – (Monarch of the Glen)
Kausi 2
21.2.2024

”Laakson kuningas (Monarch of the Glen) -sarjan toisella kaudella Archie Macdonald on sitoutunut Glenbogleen, sukunsa linnaan Skotlannin ylängöillä, mutta nyt hän joutuu taistelemaan saadakseen kartanon tuottamaan. Hän kohtaa kapinallisia vuokralaisia, paikallisia riitoja ja juonittelevia kullankaivajia pyrkiessään tekemään Glenboglesta kukoistavan matkailunähtävyyden. Ja sitten on tietysti Hector, hänen kuriton ja ilkikurinen isänsä, joka keksii aina vain monimutkaisempia tapoja tehdä poikansa pyrkimykset tyhjiksi. Kaiken tämän jälkeen Archielle jää vain vähän aikaa selvittää monimutkaista rakkauselämäänsä: lontoolainen tyttöystävä Justine kilpailee Archien kiintymyksestä lapsuudenystävä Katrinan ja aina toiveikkaan Lexien kanssa. Sarjan pääosissa nähdään Alastair MacKenzie (The Crown), Richard Briers (The Good Life), Susan Hampshire (The Grand) ja Dawn Steele (Wild at Heart).”

Räsynykke (Ragdoll)
Kausi 1
28.2.2024

”Räsynukke on tyylikäs psykologinen trilleri Killing Eve -sarjan tekijöiltä. Se perustuu Daniel Colen romaaniin ja sen on luonut Freddy Syborn. Kuusi ihmistä on murhattu, paloiteltu ja ommeltu yhdeksi irvokkaaksi ruumiiksi – lempinimeltään Ragdoll. Järkyttävään tapaukseen on nimitetty etsivä Nathan Rose, joka on hiljattain palannut Lontoon poliisin palvelukseen, hänen paras ystävänsä ja pomonsa, komisario Emily Baxter, sekä yksikön uusi tulokas, rikosylikonstaapeli Lake Edmunds. Ragdoll-murhaaja kiusaa poliisia lähettämällä heille listan seuraavista uhreistaan, joiden joukossa on myös Rosen nimi. Koska sankarit joutuvat suojelemaan näitä uhreja, he joutuvat pian julkisen tarkkailun kohteeksi. Sarja on synkän nokkela ja kammottavan mielikuvituksellinen sarjamurhaajatrilleri, jossa tavataan myös ystäviä, jotka kamppailevat laitoshoidon ja traumojen seurausten kanssa.”

ELOKUVAT JA LIVET

Men Up
14.2.2024

”Uusi elokuva Men Up kertoo viiden tavallisen walesilaisen miehen elämästä heidän osallistuessaan uuden lääkkeen kokeiluun. Tästä uudesta lääkkeestä tulee myöhemmin Viagra. Sarja on saanut inspiraationsa tositarinasta, kun maailman yhtä ensimmäisistä lääkekokeista tehtiin Swansean Morristonin sairaalassa vuonna 1994. Draamaa ja huumoria sekoittava Men Up on koskettava ja kaunis tarina, jossa joukko vaatimattomia miehiä tarttuu haasteeseen saadakseen seksielämänsä takaisin.”

EE BAFTA Film Awards 2024
18.2.2024

”Liity David Tennantin (Doctor Who) seuraan, kun hän hostaa tämän vuoden EE BAFTA Film Awards 2024 -gaalan Southbank Centrerin Royal Festival Hallista Lontoosta! Seremonia lähetetään livenä kaikille BritBoxin tilaajille. Suora lähetys sisältää niin haastatteluja punaiselta matolta kuin myös vuoden parhaiden elokuvien ja talenttien juhlintaa.”