Alkuperäiset Pirates of the Caribbeanit tehtiin järjettömissä olosuhteissa – Ohjaajan paljastukset asettavat koko elokuvasarjan uuteen valoon

17.03.2021 08:48 | Muropaketin toimitus

Kolme ensimmäistä Pirates of the Caribbean -elokuvaa ohjannut Gore Verbinski on kertonut uudessa haastattelussaan Disneyn jättihitin tekemisen haasteista.

Jo ensimmäisen Pirates of the Caribbeanin tekeminen oli tuskien taival.

Disneyn sisällä elokuvahanke koetettiin saada peruttua, koska ajatusta huvipuistolaitteen pohjalta tehtävästä elokuvasta pidettiin kuolleena syntyneenä. Ja vielä merirosvoelokuvasta! 2000-luvun alussa jokainen muisti kyllä Hollywoodissa, miten Renny Harlinin surullisenkuuluisalle Kurkunleikkaajien saarelle kävi vuonna 1995.

Kuvaukset kuitenkin aloitettiin, ja sitten ongelmat jatkuivat. Disneyn tuottajat ja pomoporras olivat kauhuissaan siitä, miten Johnny Depp tulkitsi elokuvan päähahmo Jack Sparrow’ta.

Mutta kaikesta huolimatta Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirouksesta tuli menestys, joka keräsi vuonna 2003 yli 650 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Tämä oli Disneylle suuri helpotus, ja tietenkin puheet jatko-osista alkoivat heti. Ongelmaksi tilanne muodostui siinä kohtaa, kun Disney halusi alkaa tehdä jatko-osat heti, mutta elokuvilla ei ollut vielä käsikirjoitusta. Aikataulua nopeutettiin lopulta kuvaamalla Pirates of the Caribbean 2 ja 3 peräkkäin. Se oli valtava haaste elokuvien tekijöille, eikä asiaa auttanut se, että Disney lukitsi julkaisupäivät hyvin varhaisessa vaiheessa.

Collider-sivuston uudessa haastattelussa ohjaaja Gore Verbinksi kertoo, miten Pirates of the Caribbean -jatko-osat Kuolleen miehen kirstu (2006) ja Maailman laidalla (2007) tehtiin ”selviytymistilassa”. Verbinski lihoi stressin takia reippaasti, ei saanut nukuttua ja oli muutenkin kävelevä ihmisraunio. Kiire johti myös päättömiin tilanteisiin – esimerkiksi elokuvatrilogian päätösosa kuvattiin ennen kuin käsikirjoitus oli edes valmis, ja niin edelleen.

Haastattelu on monin paikoin uskomatonta luettavaa, ja sen jälkeen on pakko arvostaa Pirates of the Caribben -elokuvia entistä enemmän. Toinen ja kolmas osa eivät nouse ensimmäisen osan tasolle, mutta Verbinskin kertoman jälkeen on suoranainen ihme, että ne ovat ylipäänsä katselukelpoisia elokuvia.

Lue koko juttu täältä:

Exclusive: Gore Verbinski Reflects on His ‘Pirates’ Trilogy and the Intense Production of the Sequels: “It Was Survival Mode”