Christian Bale: “Olen koko urani ajan tehnyt elokuvia, joista Leonardo DiCaprio kieltäytyi”

07.10.2022 09:36 Muropaketin toimitus

Christian Balen Amsterdam-elokuva saa ensi-iltansa tänään.

Christian Bale kertoo hänen uuden Amsterdam-elokuvansa tiimoilta tehdyssä GQ:n pitkässä haastattelussa tehneensä koko uransa ajan tehnyt elokuvia, joista Leonardo DiCaprio kieltäytyi.

Näyttelijältä kysytään pitääkö huhu paikkansa, että DiCaprio vei hänen nenänsä edestä ainakin viisi isoa elokuvaroolia 1990-luvulla.

– Heh, ei vain minulta, vaan kaikilta. Minkä roolin kukaan ikinä saakaan, niin sitä on tarjottu ensin DiCapriolle, Bale sanoo.

– Kaikki megaluokan ohjaajat, jotka ovat ystäviäni ja joiden kanssa olen tehnyt useita elokuvia, heidän ensimmäinen valintansa rooleihin olisi ollut DiCaprio.

Bale sanoo myös olevansa tyytyväinen, ettei itse ole samassa asemassa kuin DiCaprio, sillä sen tason julkisuus olisi hänelle liikaa.

Muropaketin arvostelussa tänään Suomessa teattereihin saapuva Amsterdam sai vain kaksi tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Komedian yliampuvuus osuu itseään nilkkaan hyvin samaan tapaan kuin American Hustlessa. Kun huumori lässähtää, keveydestä tulee taakka. Ylihumoristiseksi kirjoitetut, hassusti maskeeratut hahmot vetävät elokuvan huumorin varsin usein mitäänsanomattomuuden puolelle ja etenkin lasisilmineen häröilevän Balen ylinäyttely pelkästään ärsyttää.”

Arvostelu | Amsterdam on täynnä isoja Hollywood-tähtiä, mutta David O. Russellin ohjaama rikoskomedia epäonnistui silti