Uusimmat

Christopher Nolan jätti melkein historian parhaan Batman-elokuvan tekemättä – veli Jonathan Nolan paljasti miksi

Kuva: © Warner Bros. Entertainment Inc.

09.04.2024 19:00 Muropaketin toimitus

Yön ritari -elokuva olisi saattanut jäädä tekemättä ilman Jonathan Nolania.

Jonathan Nolan muistelee Dax Shepardin podcastissa muun muassa Yön ritari -elokuvan tekoa, missä hän oli mukana käsikirjoittajana. Hänen isoveljensä Christopher Nolan toimi elokuvan ohjaajana, mutta jätti Batman Begins -elokuvan jälkeen Yön ritari -jatko-osan melkein tekemättä.

“Chris mietti, että pitäisikö jatko-osa jättää tekemättä. Hän ei halunnut muuttua supersankarielokuvien ohjaajaksi”, Jonathan Nolan kommentoi ja kertoo veljensä kyllä olleen todella ylpeä Batman Beginsistä.

“Minulle se oli kuin olisi rakentanut upean urheiluauton ja sen jälkeen halunnut lähteä sillä koeajelulle. Kysyin, että eikö hän muka halua tehdä toista elokuvaa… Istuin Chrisin ja tuottaja Charles Rovenin kanssa ja olin, että kaveri, älä ole kanankakkaa. Tehdään tämä.”

Ja lopulta isoveli myöntyi tekemään historian parhaan Batman-elokuvan, ja silti onnistumaan siinä, ettei hän jäänyt lokeroiduksi pelkäksi supersankariohjaajaksi. Tänä vuonna Christopher Nolan palkittiin parhaan ohjaajan Oscarilla Oppenheimerista, minkä lisäksi hänet lyötiin ritariksi.