Uusimmat

Disney+:aan tulee tänään elokuva, jonka piti olla kesän jättihitti – mutta perkele, toisin sitten kävi

Kuva: © Walt Disney Pictures

06.09.2023 09:00 Muropaketin toimitus

Klassikkoanimaatioiden ”live-versiot” ovat olleet parhaimmillaan Disneylle melkoinen rahasampo. Vuoden 2016 Viidakkokirja ylsi lähes miljardin dollarin lipunmyyntiin, ja vuoden 2019 Leijonakuningas ylitti jopa 1,6 miljardin rajan. Aina ei voi kuitenkaan onnistaa.

Toukokuussa elokuvateattereihin saapuneen Pieni merenneito -kierrätyksen lipunmyynti sakkasi kesällä selvästi, ja tähän mennessä elokuva onkin kerännyt 569,3 miljoonaa dollaria. Se ei ehkä kuulosta kehnolta saavutukselta alkuun, mutta Pienen merenneidon tekeminen maksoi eri arvioiden mukaan peräti 250-265 miljoonaa dollaria, joten lipunmyyntitavoite on varmasti ollut lähempänä miljardia dollaria, etenkin kun markkinointikustannukset olivat varmasti melkoiset.

Tänään Pieni merenneito lisätään Disney+:n valikoimaan. Emme kuitenkaan voi hirveästi elokuvaa suositella, sillä se todettiin Muropaketin arviossa vain parin tähden arvoiseksi.

”Halle Baileyn lisäksi Pieni merenneito -elokuvan uusintaluikautuksessa loistaa vain Maxia useammassa kohtauksessa esittävä oikea näyttelijäkoira, jonka nimeä en ehtinyt bongata lopputeksteistä”, tuskaili toimittaja Aki Lehti.

Arvostelu | Disneyn uusi Pieni merenneito on rahastus, joka kuuluisi Mariaanien hautaan