George Lucas harkitsi Darth Maulin palauttamista Star Wars -elokuviin yllättävällä tavalla

30.01.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Star Wars -animaatioiden käsikirjoittaja paljasti George Lucasin suunnitelman Darth Maulin osalta, mitä ei kuitenkaan toteutettu.

Star Wars -elokuvien esiosissa nähdään useita mielenkiintoisia pahishahmoja. Ensimmäinen näistä oli Episodi I:ssa nähty Darth Maul, toinen Episodi III:n kenraali Grievous, joka oli esitelty jo vuonna 2003 animaatiosarjassa Star Wars: Clone Wars (joka oli siis eri sarja kuin vuonna 2008 alkanut The Clone Wars).

The Clone Warsin ja Star Wars Rebels -sarjan käsikirjoittaja Henry Gilroy paljastaa /Filmin haastattelussa, että George Lucas suunnitteli yhdistävänsä Darth Maulin ja Grievousin hahmot. Lopulta ne pidettiin kuitenkin erillisinä.

“George pohti, että jos Grievous olisikin haarniskansa takana oikeasti Maul. Sehän kuulostaisi ihan järkevältä. Maul leikkautui kahtia, ja Grievous on jonkintyyppisessä robottikehossa. Mutta olen iloinen siitä, että Grievous on ihan oma hahmonsa. Silti kuulosti mielenkiintoiselta, kun George ja konseptityypit puhuivat tuosta”, Gilroy kommentoi.