Uusimmat

Glass Onionista poistettiin loppukohtaus, joka olisi heittänyt koko Netflix-elokuvan tarinan päälaelleen

11.01.2023 07:30 Muropaketin toimitus

Daniel Craigin tähdittämä Netflix-hitti Glass Onion sisältää joukon hillittömiä juonenkäänteitä.

Rian Johnsonin ohjaama Netflix-jännäri Glass Onion: A Knives Out Mystery tarjoaa ison joukon yllättäviä juonenkäänteitä. Elokuvan loppu olisi voinut kuitenkin olla erilainen, mikäli tekijät olisivat jättäneet siihen alun perin suunnittelemansa lopun, uutisoi Comic Book.

Elokuvassa Edward Nortonin esittämä miljardööri on vuokrannut Louvren taidemuseosta ikonisen Mona Lisan, mutta loppukohtauksessa maalaus palaa kaiken muun rinnalla tuhkaksi. Johnson kertoo alun perin suunnitelleensa loppukohtausta, missä olisi paljastettu, että kyseessä olikin vain jäljennös. Mutta tästä luovuttiin ja tarinaan jätettiin aidon Mona Lisan tuhoaminen.

“Kuvasimme pienen kohtauksen mitä emme sitten käyttäneet, missä Blanc [Daniel Craig] puhuu puhelimessa ranskaa ja mistä sitten leikkasimme Louvreen, missä aito Mona Lisa on ja siellä turvamiehet kommentoivat, että jep, sitten vaan takaisin töihin. Mutta se vie elokuvalta terää, minä pidän ajatuksesta, että aito maalaus tuhoutuu elokuvassa”, Johnson kommentoi.

Hän vertaa tilannetta Bean-elokuvan kohtaukseen, missä Rowan Atkinsonin esittämä Mr. Bean tuhoaa Whistler’s Mother -taideteoksen.

“Se on mielestäni yksi elokuvahistorian hauskimpia kohtauksia, joten ajattelin, että mekin voisimme tehdä jotain vastaavaa.”

LUE MYÖS: Arvostelu | Glass Onion on harmillisen keskinkertainen jatko-osa Knives Outille