Uusimmat

Huomasitko: Netflixin hittielokuvassa oli kohtaus, jossa päähenkilö oli luotu täysin digitaalisesti

Kuva: Netflix ©2023

27.11.2023 08:30 Muropaketin toimitus

David Fincherin The Killer -elokuvan digitaalista Michael Fassbenderia ei erota aidosta.

Pari viikkoa sitten Netflixiin saapuneen David Fincherin ohjaaman ja Michael Fassbenderin tähdittämän The Killer -elokuvan budjetti oli noin 175 miljoonaa dollaria. Lukuisia ottoja tekevä Fincher on tunnetusti perfektionisti, mutta moni on silti ihmetellyt palkkamurhaajatrillerin jättibudjettia.

Leffaan tehosteita tehneen Wylie Co. VFX -lafkan Twitter-ketju tarjoaa osaselityksen. He avaavat elokuvan alkupuolen kohtausta, jossa Fassbenderin nimetön palkkamurhaaja kaahaa skootterilla pitkin Pariisin katuja. Alkuperäisottoon ilmeisen tyytymätön Fincher halusi lähikuvat Fassbenderista tehtävän kokonaan uusiksi digitehosteina.

CGI-Fassbender on hämmästyttävän hyvin tehty, ottaen huomioon erityisesti sen, että efektitöihin on jouduttu korjausliikkeenä ilman referenssitietoja.

The Killer sai Muropaketin arvostelussa neljä tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”The Killer on erittäin viihdyttävä elokuva, vaikka sisältöä tärkeämmässä osassa on ohjaajan tunnistettava tyyli. Fassbender on harvasanaisena tappajana taas loistava. Hänen ilmeetön näyttelemisensä lumoaa katsojan, vaikka hahmo on pelkkä tyhjä kuori. Miehen inhimillisestä puolesta nähdään vain muutama vilahdus. Fincher tuntuu ikään kuin testaavan onnistuuko hän pitämään katsojan otteessaan hahmolla, josta uupuu liki kaikki tarttumapinta.”

Arvostelu | Netflixin äärimmäisen viihdyttävä The Killer esittelee David Fincherin tappavan tarkkaa osaamista