Joukko Star Wars -faneja haluaa Disneyn tuhoavan The Last Jedin – ohjaajaa ei kritiikki hetkauta

20.12.2017 09:33 | Muropaketin toimitus

Viime viikolla ensi-iltansa saanut Star Wars: The Last Jedi sisälsi monia yllättäviä ratkaisuja ja juonenkäänteitä, jotka eivät ole miellyttäneet kaikkia elokuvasarjan faneja.

Nettiadressisivustolla Change.org on nyt julkaistu julkinen vetoomus, jolla pyritään pyyhkimään Star Wars: The Last Jedin tapahtumat virallisesta kaanonista.

Georgiasta kotoisin olevan Henry Walshin luomalla vetoomuksella koputellaan Disneyn ja Lucasfilmin olalle kunnon draamantajua osoittaen. Walshin mukaan The Last Jedi on ”pyhäinhäväistys, joka tuhosi Luke Skywalkerin ja jedien perinnön”.

Asia voidaan kuitenkin korjata vielä: vedetään The Last Jedi pois markkinoilta, tehdään se uusiksi ja lykätään Episodi IX:n ensi-iltaa (2019).

Tähän mennessä Henry Walsh on saanut epätoivoiseen kampanjaansa mukaan hieman alle 30 000 allekirjoittajaa. Jossain muussa yhteydessä luku voisi olla merkittäväkin, mutta ei Star Warsista puhuttaessa. Disney tai Lucasfilm eivät tietenkään aio adressiin reagoida – todennäköisesti studiot ovat vain tyytyväisiä, että juuri 500 miljoonan dollarin lipunmyynnin ylittänyt elokuva kerää mielipiteitä ja pysyy näin ajankohtaisena ja kiinnostavana.

Myöskään Star Wars: The Last Jedin ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnsonia ei fanien kriittinen palaute juurikaan hetkauta.

Business Insiderin tuoreessa haastattelussa Johnson kertoo, miten hän näkee suhtautuu agressiiviseksikin äityvään palautteeseen:

”Fanit välittävät näistä asioista todella paljon. Joskus tekee kipeää, kun odottaa jotain, ja sitten se mitä saa ei olekaan juuri sitä mitä toivoi. Kipeäähän sellainen tekee, joten en ota negatiivista palautetta henkilökohtaisesti. Se on ihan okei ja osa työtäni. Jokaisella fanilla on lista asioista, joita he haluavat Star Wars -elokuvalta ja mitä he eivät halua. On hyvin vähän faneja, joiden listat ovat aivan samanlaiset”.

Rian Johnson ei ohjaa Episodi IX:ää – se tehtävä on uskottu The Force Awakensin ohjaja J. J. Abramsille – mutta on saanut Lucasfilmiltä tehtäväksi kehitellä kokonaisen uuden trilogian Star Warsille. Näistä elokuvista ei tiedetä varmuudella vielä juurikaan muuta kuin se, että ne ilmestyvät 2020-luvulla.

Muropaketin Star Wars: The Last Jedi -arvostelun voit lukea täältä:

Star Wars: The Last Jedi on neljän tähden scifi-seikkailu ainakin vielä nyt

Tutustu myös juttuumme, jossa kerrotaan kohtaamisestamme Mark Hamillin kanssa:

Murjottava Mark Hamill ja 13 asiaa, jotka opimme Star Wars: The Last Jedin pressitilaisuudessa