Uusimmat

Kehuja 93 prosentilta Rotten Tomatoesin kriitikoista – Suomeen perjantaina tuleva M3gan-elokuva pitää selvästikin katsoa

09.01.2023 08:33 Muropaketin toimitus

Vuoden 2023 toinen kauhuhensi-ilta on luvassa perjantaina, kun Suomen teattereihin saapuu nukkekauhugenreä päivittävä M3GAN (tai vaihtoehtoisesti ”M3gan” tai ”Megan”, jos kikkailu ei kiinnosta).

The Spiral avasi kauhuvuoden 2023 sangen vahvasti, eikä M3gan tunnu jäävän pekkaa pahemmaksi: Gerard Johnstonen ohjaamaa ja Akela Cooperin kirjoittamaa kauhuelokuvaa on kehunut Rotten Tomatoesissa tuoreeksi peräti 93 prosenttia kaikista kriitikoista. Niin sanotun tavallisen yleisön puolella luku on 80 prosenttia.

K16-ikärajan Suomessa saaneen M3ganin kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kauhun konkarit James Wan (Saw-, Riivattu- ja Kirottu-elokuvat) ja tuotantoyhtiö Blumhouse (Halloween-elokuvat, The Black Phone ja The Invisible Man) tuovat valkokankaille uudet kauhistuttavat kasvot. M3GAN on tekoälyn ihme, aidonoloinen nukke, joka on ohjelmoitu lapsen parhaaksi ystäväksi ja vanhempien liittolaiseksi. Nerokkaan, leluyritykselle robotteja suunnittelevan Gemman (Get Out’in Allison Williams) luoma M3GAN oppii ja siitä tulee ystävä, opettaja, leikkikaveri ja suojelija lapselle, johon se on yhdistetty. Kun Gemmasta yllättäen tulee orvoksi jääneen 8-vuotiaan siskontyttärensä Cadyn (Violet McGraw, The Haunting of Hill House) huoltaja, hän huomaa olevansa epävarma ja valmistautumaton toimimaan vanhempana. Kovan työpaineen alaisena Gemma päättää yhdistää M3GAN-prototyyppinsä Cadyn kanssa yrittääkseen ratkaista molemmat ongelmat – päätös, jolla on ennalta-arvaamattomia seurauksia. Jason Blumin ja James Wanin tuottaman elokuvan on ohjannut palkittu elokuvantekijä Gerard Johnstone (Housebound) Akela Cooperin (Malignant, The Nun 2) käsikirjoituksen pohjalta. Käsikirjoitus perustuu Akela Cooperin ja james Wanin tarinaan.”

Muropaketin arvio kauhu-uutuudesta julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.