Uusimmat

Kriitikot rakastavat Dyyni: Osa kaksi -elokuvaa – Rotten Tomatoes -arvosana huitelee huippulukemissa

Kuva: © Warner Bros. Pictures

22.02.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuven ohjaama Dyyni: Osa kaksi saa Suomessa ensi-iltansa ensi viikolla 28. helmikuuta.

Odotettu Dyyni: Osa kaksi julkaistaan suurelle yleisölle ensi viikolla, mutta media on päässyt Denis Villeneuven suurelokuvan jo näkemään. Ensimmäiset arvostelut ovat ulkona ja kriitikot näyttävät ottaneen jatko-osan vastaan suorastaan haltioituneesti.

Dyyni: Osa kahden tuoreusarvo Rotten Tomatoesissa on tällä hetkellä peräti 97 % (114 arvostelun perusteella). Pari vuotta sitten julkaistun ensimmäisen osan arvosana on asettunut reilun 500 arvostelun jälkeen 83 prosenttiin.

Hulppealla kahden tunnin ja 46 minuutin mitalla varustettu Dyyni: Osa kaksi kattaa Frank Herbertin klassikkoromaanin toisen puolikkaan. Pääosaan Paul Atreidesiksi palaa Timothée Chalamet ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling ja Javier Bardem.

Villeneuven eepoksen ensimmäinen osa on katsottavissa suoratoistossa HBO Maxissa. Ensimmäinen Dyyni sai Muropaketilta arvostelussa neljä tähteä viidestä. Sitä kommentoitiin muun muassa näin:

”Elokuvan suurin ongelma on Herbertin luoman mytologian valtavuus, jota on lähes mahdotonta sellaisenaan tuoda elokuvaan – eikä siinä onnistu täysin Villeneuvekaan. Käsikirjoitukseen on saatu sullottua valtavasti tavaraa, mutta silti osa kirjan erittäin kiehtovista teemoista jätetään käsittelemättä. Ehkä tilanne korjautuu sitten mahdollisessa kakkososassa.”

Arvostelu | Uusi Dyyni-elokuva on upea, mutta ontto scifi-jättiläinen, joka pitää nähdä valkokankaalta