Marvel Studiosia syytetään työntekijöiden rääkkäämisestä – Erikoistehostefirma sai lukea Avengers-elokuvan julkaisun siirtymisestä netistä

11.08.2022 17:10 Muropaketin toimitus

Marvel Studiosin pomot unohtivat kertoa elokuvan tekijöille aikaistaneensa Avengers-elokuvan julkaisua kuukaudella.

Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame -elokuvien jälkituotannossa mukana olleen erikoistehostefirman työntekijät syyttävät Marvel Studiosia epäinhimillisistä työolosuhteista. Studiota syytetään työntekijöidensä laiminlyönnistä ja ylityöllistämisestä, sillä heille muun muassa “unohdettiin” kertoa elokuvan julkaisun siirtämisestä.

Gizmondon artikkelissa erikoistehosteista vastannut työntekijä kertoo, että Avengers-elokuvan julkaisua aikaistettiin heitä konsultoimatta peräti kuukaudella. Erikoistehostetiimi sai tietää asiasta julkaistun tiedotteen jälkeen.

“Pahinta oli silloin, kun Avengers: Infinity War ja Endgame olivat tulossa ulos. He käytännössä aikaistivat elokuvan julkaisua kuukaudella kertomatta asiasta meille.”

“Joten luimme lehdistötiedotteesta, että meillä onkin alle kuukausi aikaa työstää kaikki nämä kohtaukset valmiiksi.”

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Marvel, jonka erikoistehosteiden täyttämissä elokuvissa jälkituotannon osuus on valtava, saa niskaansa lokaa työolosuhteistaan.

Mikäli elokuvan erikoistehosteissa on jotain vikaa, syy ei siis välttämättä ole aina tehosteiden tekijöissä vaan johtajissa, jotka aikatauluttavat tehtävän työn liian tiukille suhteessa työmäärään.