”Mukana lähes jokaisessa elokuvan kohtauksessa” – Jos inhoat Tom Cruisea, pysy mahdollisimman kaukana tästä TV5:n leffasta

21.09.2020 09:26 | Muropaketin toimitus

Tom Cruisen tähdittämä Oblivion uusitaan TV5:llä ensi yönä kello 1.15.

Tron: Legacysta tutun Joseph Kosinskin elokuvassa ”outoja unia näkevä teknikko toimii edistyneiden luotainten huoltajana lähes tuhoutuneella maapallolla odottaen pääsyä ihmiskunnan rippeiden luo Saturnuksen kuussa Titanissa sijaitsevaan siirtokuntaan.”

Tom Cruisen lisäksi Oblivionia (2013) tähdittävät Morgan Freeman, Andrea Riseborough ja Olga Kurylenko.

Muropaketin arviossa Oblivion sai kehuja visuaalisuudestaan, mutta tähtimäärä jäi kuitenkin vain kahteen ja puoleen. Yksi asia on kirjoituksen pohjalta selvää: jos Tom Cruiseen suhtautuu miinusmerkkisesti, on TV5:n elokuva varmasti tuskallista katsottavaa:

Oblivionin julisteen täyttävän Tom Cruisen nimi on sijoitettu näkyvästi elokuvan nimen yläpuolelle. Tämä on osuvaa, sillä mies on Joseph Kosinskin scifi-trillerin kiistaton tähti. Cruise on mukana lähes jokaisessa kohtauksessa – ja ähkyhän siinä uhkaa. Miten hyvin elokuva katsojalle maistuu, määrittyykin pitkälti sillä, miten Tom Cruiseen suhtautuu. Jos näyttelijä on inhokkilistan kärjessä, ei elokuvateatteriin todellakaan kannata astua.

Oblivion on siis Tom Cruisen juhlaa – ja Oblivionissa Tom Cruise on oma tuttu itsensä. ”Joko taas”, puhisevat jopa suurimmat fanit, kun 50-vuotias supertähti pullistelee suihkussa ylävartaloaan tai väläyttää tutun virneensä maamassojen puoliksi hautaaman stadionin keskellä viimeistä Super Bowl -ottelua muistellessaan. Cruise ei vaivaudu haastamaan itseään Magnolian, Collateralin tai Tropic Thunderin tapaan, vaan vetää roolinsa läpi täysin autopilotilla, kuten niin monta kertaa ennenkin. Moiseen löysäilyyn on varaa, jos sattuu nostamaan Hollywoodin suurimmat näyttelijöille maksetut palkkiot.

Lue koko kirjoitus täältä:

Arvostelu: Tom Cruisen ja käsikirjoituksensa alla tutiseva Oblivion olisi voinut olla hyvä elokuva

Muropaketin uusimmat