Uusimmat

Netflix julkaisee tänään historiansa kalleimman elokuvan – ikävä kyllä, se on haukuttu jo lyttyyn

22.12.2017 07:48 Muropaketin toimitus

Netflixin ohjelmistoon saapuu tänään isolla Hollywood-tason budjetilla toteutettu fantasiatoimintaelokuva Bright. Sen tekeminen maksoi 90 miljoonaa dollaria.

Budjetillaan Bright pyörii samassa sarjassa kuin esimerkiksi Rise of the Planet of the Apes, Kingsman: The Secret Service, Tropic Thunder ja Sherlock Holmes.

Örkkipoliisista (!) ja hänen työparistaan kertova Bright on iso elokuva muutenkin: Sen on ohjannut Suicide Squadista parhaiten tunnettu David Ayer. Elokuvan pääosissa nähdään Will Smith, Joel Edgerton ja Noomi Rapace.

Brightia ei ole nähty eikä tulla näkemäänkään elokuvateattereissa laisinkaan, vaan se saa jättibudjetistaan huolimatta ensi-iltansa suoraan Netflixissä. Tähän mennessä suoratoistopalvelu on tunnettu hintavista ja näyttävistä sarjoistaan, mutta nyt Netflix pyrkii nousemaan vakavasti otettavaksi toimijaksi myös elokuvabisneksessä.

Homma on kuitenkin lähtenyt köhien käyntiin. Useat mediat ovat jo haukkuneet Brightin pystyyn. Tätä kirjoittaessa Rotten Tomatoesissa vain 29 prosenttia kriitikoista pitää Brightia ”tuoreena”. Toisaalta peräti 96 prosenttia palvelun käyttäjistä on ilmoittanut haluavansa nähdä elokuvan.