Uusimmat

Netflixin uutuussarjan runsas alastomuus hämmentää, mutta tekijöillä on hyvä syy rinnoille ja paljaille pakaroille

13.02.2018 08:23 Muropaketin toimitus

Netflixissä hiljattain julkaistu scifi-sarja Altered Carbon vilisee alastomuutta. Se oli ideanakin, on sarjan päätekijä Laeta Kalogridis kuitannut.

Muuntohiili-romaanin sarjasovituksessa riittää paljaita pakaroita ja kankaan läpi paistavia nännejä. Tätä ei kuitenkaan ole tehty vain kiimaisten katselijoiden toivossa, vaan kaikki on perusteltua.

Gamespotin haastattelussa Altered Carbonin tuottaja-käsikirjoittaja Laeta Kalogridis on avannut, miksi alastomuus on niin merkittävä osa sarjan kuvastoa.

”Ihmisinä yksi huonoimmista tavoistamme on huolettomuus sen suhteen, miten luonnonvarat riittävät, ja kun ihmiskehosta tulee vain yksi luonnonvara lisää, kuinka mahdammekaan kohdella sitä? Voisiko olla että kohtelemme sitä yhtä välinpitämättömästi ja viileästi kuin se olisi hieno auto oman minuuden sijainnin sijaan?”, Kalogridis pohtii.

Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle Altered Carbonin alastomuus.

Paljaalla pinnalla sarja osoittaa, miten leväperäisesti tulevaisuuden ihmiskunta kohtelee ”sukkiaan”.

”Altered Carbonin alastomuus on perusteltua. Sen tarkoitus on alleviivata katsojalle, että sarjan esittämän teknologian saapuminen muuttaa ihmisten suhtautumista omaan kehoonsa”.

Lisää Aleta Kalogridisin näkemyksiä Altered Carbonista ja alastomuudesta voi lukea täältä:

Why There’s So Much Nudity And Violence In Netflix’s Altered Carbon

Muropaketin Altered Carbon -arvio löytyy vuorostaan täältä:

Netflixin Altered Carbon -sarja on kunnianhimoista ja komeaa scifiä