Uusimmat

Netflixistä lähtee tänään niin huono elokuva, ettei kenenkään kannata katsoa sitä

Kuva: © Thibault Penin / Unsplash

15.04.2024 12:00 Muropaketin toimitus

Vuoden 2021 Resident Evil: Welcome to Raccoon Citystä odotettiin uutta uljasta alkua Ressu-elokuvasarjalle Milla Jovovichin loputtomien jatko-osien jälkeen. Toisinpa kävi.

Muropaketin arviossa Joonas Pikkarainen teki muutama vuosi sitten sangen selväksi, miten pahasti Capcomin peleistä ammentava Resident Evil: Welcome to Raccoon City sakkasi:

”Lopputulos on aivan järkyttävä sillisalaatti, jossa liikutaan paikasta toiseen ilman minkäänlaista hahmonkehitystä tai draamallista jännitettä. Siinä mielessä tekijät pysyvät siis täysin uskollisena peleille, joissa valtaosa ajasta juostaan niin ikään samoja käytäviä edestakaisin etsiessä ratkaisua eteenpäin. Valitettavasti passivisena formaattina moisen touhun seuraaminen ei ole lähellekään yhtä mielekästä.

Jatkuva poukkoilu näkyy myös tunnelmassa.

Roberts on halunnut ängätä elokuvaan mahdollisimman paljon yllätyksiä faneille, mutta ei ole sen kummemmin miettinyt, sopivatko ne millään tapaa itse kerrontaan. Tunnelman kypsytyksen sijaan tapahtumat laukeavatkin lähes välittömästi tai viedään niin surkuhupaisiksi, ettei touhulle voi kuin pudistella päätä. Siten elokuvasta jää uupumaan niin kauhu kuin toimintakin.

Eikä elokuvalla ole paljoa sen parempaa annettavaa millään muullakaan osa-alueella.”

Arvostelu | Resident Evil: Welcome to Raccoon City on yksi kaikkien aikojen huonoimmista videopelileffoista

Resident Evil: Welcome to Raccoon City on katsottavissa Netflixistä vielä tänään – ensi yön aikana leffa poistuu katselusta.

Eipä tule ikävä.

Muropaketin uusimmat