”Pari tuntia näitä mulkkuja, eikä syysmyrsky enää paljoa paina” – Tänään on täydellinen päivä katsoa Netflixin ihan kamala uutuuselokuva The Devil All the Time

17.09.2020 10:10 | Muropaketin toimitus

Aila-myrsky koettelee tänään Suomea. Sähköt katkeilevat, puita kaatuu, tulvavesi valuu kellareihin, kissat ja koirat lisääntyvät keskenään, heinäsirkat syövät sadot, sikiöt jäätyvät kohtuihin kiinni ja rakkaus elämään kuolee.

Mälsän päivän kurjuuden voi kääntää voitoksi katsomalla Netflixissä eilen julkaistun The Devil All the Time -elokuvan. Se on liki kahden tunnin ja 20 minuutin mittainen sukellus kurjuuteen, ja täynnä mulkeroita hahmoja, joiden seurasta haluaisi nopeasti pois. Silti samalla elokuvaa on vaikea jättää kesken.

Se on selvää, että The Devil All the Timen jälkeen pieni syysmyrsky ei tunnu enää missään.

Muropaketin arviossa Tom Hollandin, Robert Pattinsonin ja Bill Skarsgårdin tähdittämästä elokuvasta todettiin seuraavaa:

Donald Ray Pollockin vuonna 2011 julkaistuun romaaniin pohjautuva The Devil All the Time on elokuva epämiellyttävistä ihmisistä. Se on rikosdraama, jossa suurista viihde-elokuvista tutut ja noiden rooliensa vuoksi erityisen rakastetut näyttelijät on sijoitettu esittämään inhottavia ihmisiä, joista on mahdotonta pitää.

Tästä inhottavuudesta juontaa elokuvan suurin viehätys, kun pidetyt ja lahjakkaat näyttelijät nähdään perinteisestä eroavissa rooleissa julmina, itsekeskeisinä tai tyhminä ihmisraunioina.

Koska juuri sellaisia ovat Antonio Camposin ohjaaman Netflix-elokuvan hahmot. He ovat kaikki tahoillaan pahoja ihmisiä, eikä kenestäkään ole edes tarkoitus pitää. Nämä ihmiset tekevät pahoja asioita jumalan nimissä, laittavat tekemisensä vakaumuksellisen uskonsa nimiin. Tai jos syynä julmiin tekoihin ei ole jumala niin se on itsekeskeinen hekuma.

Ne, jotka eivät ole suoranaisen pahoja, ovat joko tyhmiä tai muuten huono-onnisia. Edes tarinan keskushahmo, ainoa, jota jokseenkin sankarillisena voi pitää, ei selviä ilman verta käsissään. Ainoa hahmo, josta ei löydy mitään pahaa sanottavaa, on päähahmon äiti, mutta hän kuoleekin elokuvan alussa.

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Netflixissä tänään julkaistu The Devil All the Time on hieno, mutta todella synkkä elokuva – ”Huippunäyttelijät loistavat inhottavissa rooleissaan”