Uusimmat

Peter Jackson aikoo päivittää Bad Tasten ja Braindeadin: “Testasimme asiaa ja voihan paska, miten hyvältä se näytti”

11.12.2018 17:02 Muropaketin toimitus

Tolkien-elokuvien isän, Peter Jacksonin uran neljä ensimmäistä elokuvaa – Bad Taste, Meet the Feebles, Braindead ja Heavenly Creatures – restauroidaan ja julkaistaan uudestaan.

J.R.R. Tolkienin fantasiaromaaneiden filmatisoijana kuuluisuuteen nousseen Peter Jacksonin viimeisin ohjaustyö, ensimmäisestä maailmansodasta kertova dokumentti They Shall Not Grow Old, ei voisi olla kauempana ohjaajan uran alkupään tuotannoista. Aivoja, verta ja suolenpätkiä sisältävät gore-komediat, kuten Bad Taste ja Braindead, tulivat Jacksonille kuitenkin mieleen uudestaan dokumenttia tehdessä, kertoo The Hollywood Reporter.

Arkistomateriaaleista koostettu They Shall Not Grow Old on Jacksonin perustaman Weta Digitalin  restauroima dokumentti, jota varten käytiin läpi yli 600 tuntia vanhaa materiaalia. Tätä materiaalia puhdistettiin, korjattiin, väritettiin ja mykkien materiaalien hahmoille annettiin ääni ammattimaisten huuliltalukijoiden avustuksella.

Kaiken tämän teknisen aherruksen inspiroimana Jackson on päättänyt palata uransa alkupään elokuvien pariin ja tehdä saman niille: ”Olen päättänyt tehdä saman ensimmäiselle neljälle elokuvalleni – omistan ne, mutta niitä ei ole koskaan julkaistu uudelleen.”

“Olen tehnyt testejä Braindeadilla [Jacksonin kolmas elokuva, julkaistu 1992], mistä otimme 16mm negatiivin ja ajoimme sen läpi dokumenttimme restaurointisysteemin – ja voihan paska, että se näytti fantastiselta”, Jackson intoilee.

Ohjaaja kertoo, että häneltä vähän väliä kysellään vanhojen elokuvien uudelleenjulkaisusta – niitähän ei ole koskaan julkaistu teräväpiirtomuodossa – mutta hän on tähän saakka aina kieltäytynyt, koska hänellä ei ole ollut aikaa henkilökohtaisesti valvoa prosessia. Nyt hänellä on aikaa: “Olen aika innoissani siitä, että saisin ne julkaistua uudestaan. Se on tämän hetken suunnitelmani, tehdä pieni paketti – the early years. The naughty years!”

Jacksonin koko mielenkiintoinen haastattelu, missä hän esimerkiksi muistelee Bad Tasten kuvauksia ja maalailee hauskalla tavalla tulevaa, on luettavissa Hollywood Reporterista.