Renny Harlinin uusi elokuva keräsi Suomessa viikonlopun aikana vain 173 katsojaa

21.06.2021 13:38 | Muropaketin toimitus

Renny Harlinin tuore Bodies at Rest -elokuva sai virallisen ensi-iltansa viime perjantaina. Helle, korona ja viikkoja jatkuneet ”ennakkonäytökset” aiheuttivat kuitenkin sen, että katsojamäärät jäivät perin vaatimattomiksi.

Bodies at Rest keräsi viikonloppuna vain 173 katsojaa. Elokuvan kokonaiskatsojamäärä on Suomen osalta tällä hetkellä 1155, kertoo Suomen Elokuvasäätiö sivuillaan. TOP 20 -listalla Bodies at Restin sijoitus oli yhdeksästoista.

Viime viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa oli 2620 katsojaa kerännyt Hiljainen paikka, osa 2. Toiseksi nousi Kirottu 3: Paholaisen vallassa (2260 katsojaa), ja kolmanneksi Spiral: From the Legacy of Saw (1462 katsojaa).

Harlinin seuraava ohjaustyö, Luokkakokous 3, saapuu valkokankaille heinäkuun lopulla.

Renny Harlinin odotettu ohjaus Bodies at Rest on intensiivinen ja vauhdikas toimintatrilleri, joka tempaa mukaansa jo alkumetreillään – eikä sen jälkeen päästä katsojaansa otteestaan edes hetkeksi. Lopputulos osoittaa, että sellaisten modernien klassikoiden kuin Die Hard 2, Cliffhanger ja Long Kiss Good Night tekijä lukeutuu yhä maailman taitavimpien toimintaelokuvaohjaajien harvalukuiseen joukkoon.

Tapahtumat käynnistyvät myrskyvaroituksesta jouluaattona. Rankkasade piiskaa asfalttia. Teitä ja siltoja suljetaan ääriolosuhteiden vuoksi.

Ruumishuoneen työntekijät valmistautuvat joulun viettoon. Liki sijoilleen laskeutunut rauha pirstoutuu sirpaleiksi, kun kolme aseistautunutta naamiomiestä ryntää ovista sisään. Tunkeutujat tietävät tarkkaan, mitä etsivät. Kukaan ei kuitenkaan aavista, kuinka pahasti rikolliset ovat aliarvioineet vastuksensa. Ylitöihin viimeisten joukossa jäänyt oikeuslääkäri avustajineen ei aio antaa periksi mistään hinnasta.

Sadeveden lamauttama miljoonakaupunki alkaa vaipua uneensa, kun todellinen kamppailu elämästä ja kuolemasta alkaa.

Harlinin 21. pitkä valkokangasohjaus tekee komeasti kunniaa sekä ohjaajan itsensä varsinaiselle Hollywood-läpimurrolle Die Hard 2:lle että hongkongilaisen toimintaelokuvan 1980- ja 90-lukujen kultakauden mestariteoksille. Amerikkalaisen David Lesserin alkuperäiskäsikirjoitukseen perustuva teos paiskaa katsojansa kutkuttavan jännittävälle visuaaliselle vuoristorata-ajelulle, joka kutittaa vatsanpohjasta ja pakottaa kämmenet hikoamaan.