Uusimmat

Russell Crowe jätti melkein uransa isoimman hitin tekemättä – ”Tarina oli täyttä roskaa”

25.04.2023 15:02 Muropaketin toimitus

Russell Crowe käy Vanity Fairin tuoreella videolla läpi uransa virstanpylväitä. Käsittelyssä on myös vuoden 2000 jättihitti Gladiaattori.

Nykyään Gladiaattori on se elokuva, josta Russell Crowe muistetaan parhaiten, mutta läheltä piti, ettei Ridley Scottin ohjaama historiallinen toimintaspektaakkeli jäänyt Uudessa-Seelannissa syntyneeltä aussitähdeltä kokonaan väliin.

”Olin varma pystyväni esittämään Gladiaattorin pääosaa. En kuitenkaan ollut varma Gladiaattorista. Pohjimmiltaan sen konsepti oli hieno, mutta käsikirjoitus oli roskaa, aivan täyttä roskaa. Ja siinä oli omituisia kohtauksia”, Crowe muistelee alta löytyvällä videolla.

Lopulta Gladiaattorin käsikirjoitusta muutettiin niin, että Russell Crowe kykeni sitoutumaan rooliinsa Maximus Decimus Meridiuksena kunnolla. Elokuvasta tulikin sitten valtava hitti. Se keräsi maailmanlaajuisesti 503 miljoonan dollarin lipunmyynnin ja toi Crowelle parhaan miespääosan Oscarin.

Russell Crowen uusin elokuva on parhaillaan Suomen teattereissa pyörivä The Pope’s Exorcist.

LUE MYÖS: Russell Crowen tähdittämää The Pope’s Exorcistia on vaikea ottaa tosissaan – ”Kuin Vatikaanin oma supersankarielokuva”