Se niistä ”uusista haasteista”: The X-Files -tähti Gillian Anderson jatkaa UFO:jen metsästystä – nyt tosin ilman David Duchovnya

03.09.2018 08:40 Muropaketin toimitus

Ryan Eslingerin ohjaama ja käsikirjoittama UFO on pienen budjetin tieteistrilleri, joka julkaistaan USA:ssa tällä viikolla.

UFO:n tarinassa nuori opiskelija tekee UFO-havainnon ja päättää käyttää ainutlaatuisia matemaattisia taitojaan mysteerin ratkaisemiseksi. Samalla FBI seuraa opiskelijoiden toimia tiukasti varjoista….

Elokuva vaikuttaa kaikkiaan helposti unohdettavalta tusinatuotteelta, mutta yhden näyttelijäkiinnityksen takia olemme kuitenkin kiinnostuneita näkemään UFO:n: The X-Files –tähti Gillian Anderson esiintyy UFO:ssa sivuosaroolissa. Ei kuitenkaan FBI-agenttina, vaan ”tohtori Hendricksinä”.

On suoraan sanoen hieman yllättävää nähdä Gillian Anderson tällaisessa scifi-leffassa sen jälkeen, kun Dana Scullyn pitkäaikainen esittäjä ilmoitti lopettavansa The X-Filesin tekeminen ”uusien haasteiden takia”.

UFO julkaistaan USA:ssa suoraan dvd:llä ja digitaalisissa kanavissa. Elokuvan saapumisesta Suomeen ei ole mitään tietoa, mutta kiitos Andersonin, lienee julkaistu esimerkiksi Netflixissä tai Night Visions -festivaaleilla joskus aikanaan mahdollista.

UFO:sta on julkaistu YouTubessa lähes 10 minuutin mittainen näyte. Sen voi katsoa alta ilmaiseksi.