Uusimmat

”Se todella poltti naamaani” – Nyt suoratoistossa elokuva, jonka kuvauksissa Gerard Butler teki elämänsä virheen

10.10.2023 07:58 Muropaketin toimitus
Plane

Kuva: © Lionsgate

Alkuvuodesta jenkkiteattereissa pyörinyt Plane-toimintatrilleri on nyt lisätty Prime Videon elokuvakirjastoon.

Brodie Torrance on kokenut lentäjä, joka on päätynyt lentelemään vähän huonompia reittejä aikansa eläneellä matkustajakoneella. Eräs rutiinilento Filippiineillä muuttuu painajaiseksi, kun kone joutuu keskelle myrskyä ja Torrance joutuu tekemään pakkolaskun yksinäiselle saarelle. Laskeutuminen onnistuu hienosti, mutta todelliset ongelmat alkavatkin vasta maan pinnalla.

Saarella vallitsee täysi kaaos ja sotatila, paikka on virkavallan ulottumattomissa ja lukuisat puolisotilaalliset joukot haluavat matkustajat panttivangeiksi. Kansainvälinen apu ei ehdi hätiin lähiaikoina ja koneen kapteenina Torrancella on ainakin moraalinen vastuu matkustajista. Tukalassa tilanteessa Torrancen on yhdistettävä voimansa Louis Gasparen kanssa, jota FBI kuljetti lennolla vastaamaan rikoksistaan.

Jean-François Richetin elokuvaa tähdittävät Gerard Butlerin lisäksi Mike Colter, Yoson An ja Tony Goldwyn.

Alkuvuodesta Butler kertoi tehneensä Planen kuvauksissa ehkä elämänsä pahimman virheen.

”Ihan sama mitä teen, onnistun aina satuttamaan itseäni. Työnsin käteni kahden renkaan väliin teeskennellen tietäväni mitä teen. Joka kerta kun vedin käteni ulos, ne olivat veren ja vihreän nesteen peitossa, okei? En tiennyt mitä tuo vihreä neste oli. Hieroin sitten naamaani ja yhtäkkiä tunsin aineen kurkussani, suussani, nenässäni, silmissäni. Se poltti naamaani. Se todella poltti naamaani”, Butler kertasi tapahtumia Late Night with Seth Meyers -ohjelmassa.

Prime Videon lisäksi Plane on katsottavissa vuokra- ja myyntiversioina.