”Seksistinen, rasistinen ja homofobinen” – Tätä Netflixistä ja Ruudusta löytyvää hittielokuvaa ei ikimaailmassa enää tehtäisi

17.06.2021 09:33 | Muropaketin toimitus

Crocodile Dundee eli Krokotiilimies oli kova hitti vuonna 1987 keräten Suomessa 150 000 katsojaa. Jatko-osa Krokotiilimies 2 pisti vielä paremmaksi ja ylsi seuraavana vuonna lähes 300 000 katsojaan.

Ensimmäinen Krokotiilimies oli ”kala poissa vedestä” -tarina, jossa Paul Hoganin esittämä eräjorma Mick Dundee lähti Australian takamailta tutustumaan New Yorkiin. Kuten jo mainituista luvuista voi päätellä, yleisö piti näkemästään.

Mutta eilispäivän herkku on usein nykypäivän korppu: nykyään Krokotiilimiehellä on huomattavan kyseenalainen maine, sillä Peter Faimanin ohjaamaa ja Hoganin, Ken Shadien sekä John Cornellin käsikirjoittamaa elokuvaa pidetään asenneilmapiiriltään pahasti ummehtuneena. Suorasukaisimmin Krokotiilimiestä on viime vuosina kritisoinut The Guardian -lehti, joka linjasi komedian näin:

Crocodile Dundee was sexist, racist and homophobic. Let’s not bring that back

Eikä The Guardian ole mielipiteensä kanssa yksin. Esimerkiksi myös Digital Spy on noteerannut Krokotiilimiehen epäsovinnaisuudet:

9 movies from the ’80s that would be TOTALLY unacceptable now

Jos haluat palauttaa mieleen, millainen Krokotiilimies nyt taas oikeasti olikaan, on elokuva lisätty hiljattain jatko-osineen Netflixin valikoimaan. Molemmat elokuvat voi katsoa myös Ruutu-palvelusta.

Trailerit maistiaisiksi alla.