Star Wars -pommi: Han Solo -elokuvan ohjaajat erotettu kesken kuvausten

21.06.2017 07:16 | Muropaketin toimitus

Star Wars -maailmassa kuohuu: ensi vuonna ensi-iltansa saavan Han Solo -elokuvan ohjaajat Phil Lord ja Chris Miller ovat saaneet potkut kun kuvaukset ovat olleet vielä pahasti kesken.

Asiasta on uutisoitu The Hollywood Reporterin kaltaisten johtavien elokuvamedioiden lisäksi myös Star Warsin kotisivuilla.

Disneyn ja Lucasfilmin virallinen lausunto aiheesta kuului seuraavasti:

”Phil Lord ja Christopher Miller ovat lahjakkaita elokuvantekijöitä, jotka ovat koonneet uskomattoman näyttelijäkaartin ja henkilökunnan Han Solon elokuvalle, mutta nyt on käynyt selväksi, että meillä on erilaiset taiteelliset näkemykset elokuvan sisällöstä, ja siksi olemme lähteä eri suuntiin. Han Solon uusi ohjaaja julkistetaan pian”.

THR on täsmentänyt ylimalkaista lausuntoa uutisoimalla, että Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedy ja käsikirjoittaja Lawrence Kasdan eivät olleet mielissään Lordin ja Millerin improsivoivasta tavasta tehdä Han Solon elokuvaa. Tämä johti 21 Jump Streetistä ja Lego-elokuvasta tutun parivaljakon irtisanomiseen.

Vielä ei ole tiedossa kuka Han Solon ohjaajaksi tulee. Johtavat ehdokkaat Phil Lordin ja Christopher Millerin korvaajaksi ovat tällä tietoa pitkän linjan ohjaajat Ron Howard ja Joe Johnston.

Ainakin vielä toistaiseksi Disney ja Lucasfilm aikovat pysyä alkuperäisessä suunnitelmassaan ja julkaista Han Solon toukokuussa 2018.

Elokuvan pääosia esittävät Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge ja Chewbaccaa esittävä Joonas Suotamo.