UUSIMMAT

Suomen uusimman suoratoistopalvelun elokuvatarjonta on vielä nyt huono vitsi, mutta kaksi iloista yllätystä on tarjolla – ”Kehuja 98 %:lta kriitikoista”

26.03.2021 08:31 | Muropaketin toimitus

Suomeen eilen rantautunut Paramount Plus -suoratoistopalvelu ei tarjonnallaan vielä päätä huimaa.

Alkuun ilman omaa sovellusta toimiva Paramount Plus tarjoaa toistaiseksi vain kourallisen elokuvia, eikä palvelua todellakaan voi vielä tässä vaiheessa kutsua varteenotettavaksi kilpailijaksi maassamme paikkansa jo vakiinnuttaneille toimijoille.

Mutta.

Paramount Plussasta löytyy pari elokuvaa, jotka pitää nähdä: suosittelemme erittäin vahvasti Nuoren naisen muotokuvaa ja Arcticia.

Vuoden 2019 parhaisiin elokuviin lukeutuvan Nuoren naisen muotokuvan kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Cannesin elokuvajuhlien suursuosikki, parhaasta käsikirjoituksesta palkittu Nuoren naisen muotokuva on kuin 2000-luvun Piano. Se on samaan aikaan lumoava rakkaustarina, rajat ylittävä kertomus kielloista ja intohimosta – sekä kuvaus siitä, miten erilainen maailma on naisen silmin katsottuna. 1700-luvun Ranskassa nuori taiteilija Marianne saa tehtäväkseen maalata nuoresta Héloïsesta muotokuvan – tämän tietämättä. Malliksi tarkoitettu Héloïse nimittäin kieltäytyy poseeraamasta taiteilijoille enteillen, että maalaus on tarkoitettu naimakauppoja avittamaan. Marianne esitelläänkin tälle seuraneitinä. Mariannen tehtäväksi jää Héloïsen piirteiden mieleen painaminen päivisin pitkien kävelyretkien aikana ja muotokuvan toteuttaminen salassa yön pimeinä tunteina. Päivä päivältä naiset lähentyvät, mutta Héloïsen häiden lähestyessä huumaava vapauden aika on auttamatta tulossa päätökseensä. Henkeäsalpaavan upea ohjaus nostaa Céline Sciamman (Tomboy, Girlhood) aikamme kirkkaimpien ohjaajatähtien joukkoon. Hän tekee jälleen yhteistyötä palkitun ranskalaisen näyttelijän Adèle Haenelin kanssa luoden äärimmäisen intiimin ja koskettavan draaman, joka jättää katsojan mieleen, kehoon ja sieluun lähtemättömän jäljen.”

Paramount Plussan lisäksi Nuoren naisen muotokuva löytyy Ruutu-palvelusta.

Joe Pennan ohjaama ja yhdessä Ryan Morrisonin käsikirjoittaman Arcticin (2018) kuvaus kuuluu puolestaan näin:

”Keskelle jäätävää Antarktista syöksyneestä lentokoneesta selviytyy elossa vain yksi mies. Hänen on tehtävä vaikea ratkaisu: pysyäkö paikoillaan leirissä, jonka on itselleen rakentanut, vai uhmata kuolemaa potentiaalisen pelastuksen toivossa.”

Pääosaa Arcticissa esittää Mads Mikkelsen, joka tekee elokuvassa yhden parhaista roolisuorituksistaan. Yhden miehen selviytymisseikkailua ei Suomen muista suoratoistopalveluista löydy.

Arctic on saanut Rotten Tomatoesissa luokituksen ”tuore” peräti 90 prosentilta kriitikoista. Nuoren naisen muotokuva pistää vielä paremmaksi: sen kohdalla luku on peräti 98 prosenttia.

Alla elokuvien trailerit.