Uusimmat

Super Mario -leffa on Japanissa erilainen kuin muualla maailmassa

Kuva: © Universal Pictures

26.04.2023 16:30 Muropaketin toimitus

The Super Mario Bros. Moviella on kerrottu olevan Japanissa erilainen käsikirjoitus.

Uusi Super Mario -elokuva on suuri menestys ja tiettävästi todellinen rahasampo, jonka vanavedessä Nintendo on vahvistanut tekevänsä lisää elokuvia peliensä pohjalta. Nyt Comic Book uutisoi, että elokuvan japanilainen versio on erilainen kuin Yhdysvaltoihin (ja oletettavasti muualle länsimaihin) tuotettu versio.

Yksityiskohtaista vertailua ei ole vielä tehty, mutta ilmeisesti erot leffan eri versioiden välillä menevät käännöstä ja yksittäisiä sanavalintoja pidemmälle. Nintendo-pomo Shigeru Miyamoto on kommentoinut asiaa tuoreessa haastattelussa.

”Koska loimme tämän elokuvan sekä Japanissa että Yhdysvalloissa, tuntui siltä, että meidän pitäisi tehdä myös japanilainen versio”, Miyamoto kertoi. ”Kun päätimme tehdä elokuvan, keskustelimme alusta asti uniikista japanilaisesta käsikirjoituksesta. Vaikka meille olisi näytetty englanninkielinen käsikirjoitus, meidän olisi vaikea ymmärtää pienempiä nyansseja.”

Comic Bookin mukaan Nintendo järjestää ainakin Yhdysvalloissa erikoisnäytöksiä leffan japanilaisesta versiosta jo tulevana perjantaina. Oletettavasti tämän jälkeen saadaan kuulla, kuinka paljon japanilaisversio eroaa englanninkielisestä.

LUE MYÖS: Arvostelu | Uusi Super Mario Bros -elokuva on vauhdikas, värikäs ja väkivaltainenkin kumarrus Nintendon klassikkopelille