Uusimmat

Suuri yleisö ei Veden vartijasta innostunut – Kotimainen jättielokuva käytiin katsomassa viikonloppuna alle 4000 kertaa

05.09.2022 13:22 Muropaketin toimitus

Hieman alle neljän miljoonan euron budjetilla tehty Veden vartija -elokuva sai ensi-iltansa perjantaina. Yleisö ei kotimaisesta tieteisdraamasta innostunut.

Suomen Elokuvasäätiön mukaan Emmi Itärannan Teemestarin kirja -romaaniin pohjautuva Veden vartija keräsi viikonlopun aikana yhteensä vain 3799 katsojaa. Elokuvan virallinen katsojamäärä oli viikonlopun ja eri ennakkonäytösten jälkeen 4145.

Veden vartija oli viime viikonloppuna vasta Suomen viidenneksi katsotuin elokuva. Sen edelle nousivat TOP 20 -listalla Suon villi laulu -elokuvan lisäksi Top Gun: Maverick, Kätyrit: Grun tarina ja Laitapuolen hyökkääjä.

Sanomattakin lienee selvää, että Veden vartija jäi kauas tavoitteistaan.

Syytä voi arvuutella maailman tappiin, mutta kehnot arviot eivät varmasti auttaneet houkuttelemaan katsojia valkokankaan ääreen. Useissa arvioissa Veden vartijaa pidettiin joko huonona tai vain tylsänä elokuvana.

Esimerkiksi Muropaketin arviossa tähtiä irtosi vain puolitoista:

Arvostelu | Veden vartija on komea, mutta ontto scifi-elokuva, johon on nähty valtavasti vaivaa

Kotimainen tieteiselokuva on valkokankailla harvinaisuus, eikä tilanne varmasti tule muuttumaan jatkossakaan, kun vastaanotto oli taas tätä luokkaa. Viimeksi kotimaista scifiä nähtiin elokuvateattereissa vuonna 2019 Iron Skyn jatko-osan ja Poissa-indien muodossa. Iron Sky: The Coming Race keräsi reilut 30 000 katsojaa – Poissa vain 651 katsojaa.