UUSIMMAT

The Matrix Resurrections tulee HBO Maxiin helmikuun alussa – tämän takia asia on pidetty ”salassa”

04.01.2022 09:31 | Muropaketin toimitus

HBO Max julkaisee Warner Bros. Picturesin elokuvat suoratoistona 45 vuorokautta niiden teatteriensi-illan jälkeen.

Clint Eastwoodin tähdittämä ja ohjaama Cry Macho sai ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa perjantaina 29.10.2021, ja HBO Maxiin se saapui 45 vuorokautta myöhemmin maanantaina 13.12.2021.

Samaa aikataulua tulee noudattamaan myös parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä The Matrix Resurrections. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa joulupäivänä 25.12.2021, joten HBO Maxista sen voi katsoa tiistaista 8.2.2022 lähtien.

Pohjois-Amerikassa HBO Max on ollut Warnerille kilpailuvaltti, mutta Suomessa tilanne on vähän kiperämpi. Maahantuojat haluavat tietenkin yleisön katsomaan elokuvat valkokankaalta, eikä niiden pikaisesta siirtymisestä suoratoistoon siksi kannata kylillä huudella. Vastavuoroisesti HBO Max ei voi mainostaa tulevaa ohjelmistoaan leffateatterien kustannuksella esimerkiksi tyyliin ”älä mene katsomaan Matrixia leffateatteriin, katso se ihan kohta kotona meiltä, hintakin on paljon pienempi”.

Nykytilanteessa HBO Max tiedottaa uutuuselokuvien julkaisuista vasta viikkoa ennen niiden saapumista palveluun. HBO Maxin Matrix-mainoksia voi siis odottaa näkevänsä somessa ja muissa kanavissa helmikuun alusta lähtien.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | The Matrix Resurrections on tylsä metaelokuva, joka paasaa 148 minuuttia nykymaailman epäkohdista