Uusimmat

”Tiesin sen floppaavan jo ennen kuvauksia” – Matrix-ohjaajien huonoimman elokuvan tähti selitti mikä scifi-kalkkunassa meni pieleen

07.10.2022 08:44 Muropaketin toimitus

Nouseva Jupiter

Wachowskin sisarukset tekivät vuonna 2015 suurieleisen scifi-spektaakkelin Jupiter Ascending. Se oli kammottava kalkkuna, joka ei kiinnostanut suurta yleisöä pätkääkään.

Jupiter Ascending on saanut Rotten Tomatoesissa kehuja vain 28 prosentilta kriitikoista, eivätkä ”taviskatsojatkaan” ole elokuvasta suuremmin syttyneet.

Muropaketin arviossa Nouseva Jupiter sai yhden tähden viidestä:

”Taloudellisesti flopanneella, mutta kiehtovalla Pilvikartastolla Wachowskit antoivat ymmärtää kypsyneensä elokuvantekijöinä, mutta se oli vain David Mitchellin romaanin ja kanssaohjaaja Tom Tykwerin luomaa illuusiota. Nouseva Jupiter suoltaa katsojan kasvoille kaikki Wachowskien helmasynnit. Sisarusten kirjoittama elokuva on käytännössä avaruuteen siirretty Matrix, jossa on mukana jopa päähahmojen välinen, hyvin pakotettu romanssi. Ohjenuorana on arvatenkin ollut vanha tuttu ’matkitaan niiltä jotka osaa ja pistetään kaikkee coolii mukaan’.”

Arvostelu | Matrix-ohjaajien Nouseva Jupiter on varmasti vuoden huonoimpia elokuvia

Jupiter Ascendingin pääosaa näytellyt Mila Kunis on kertonut Happy Sad Confused -podcastissa tienneensä jo ennen kuvausten alkamista elokuvan floppaavan. Syy ei kuitenkaan ollut elokuvan älyvapaa käsikirjoitus, vaan budjetti:

”Ai milloin tiesimme elokuvan floppaavan? Ennen kuin aloitimme kuvaukset, sillä tuotantomme pistettiin puoliksi. Alkuperäinen budjetti oli tuplasti isompi ja isommalla rahalla voi tehdä paljon enemmän”, Kunis tuskaili ja alleviivasi, että valmis elokuva oli ihan erilainen kuin mitä alun perin lähdettiin tekemään.

Mila Kunisin mukaan budjetin kutistumiselle oli ”useita syitä”, mutta yhtäkään hän ei nimennyt erikseen.

Jupiter Ascendingin tuotantobudjetiksi on aikaisemmin ilmoitettu ”176-210 miljoonaa dollaria”. On vaikea uskoa, että elokuvan tekemiseen olisi millään saatu missään vaiheessa 350-400 miljoonaa dollaria, joten ilmeisesti todellinen budjetti on ollut jotain 80-100 miljoonan dollarin luokkaa. Lipunmyynti jäi lopulta hieman alle 184 miljoonaan dollariin, eli Jupiter floppasi pahasti.

Wachowskien elokuva löytyy suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta.

Muropaketin uusimmat