Uusimmat

USA:n tämän hetken suosituin elokuva kehuttiin pilviin – Rotten Tomatoesissa sen tuoreusaste on peräti 99 prosenttia

19.09.2022 09:42 Muropaketin toimitus

Viola Davisin tähdittämästä The Woman Kingistä on muodostumassa syksyn elokuvatapaus.

Perjantaina Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut The Woman King keräsi viikonlopun aikana 19 miljoonan dollarin lipunmyynnin ja nousi aika yllättäen katsojatilaston kärkeen, uutisoi The Hollywood Reporter.

The Woman King on myös muodostunut arvostelumenestykseksi. Rotten Tomatoesissa sitä on kehunut tuoreeksi 95 prosenttia kriitikoista ja peräti 99 prosenttia ”tavallisista” katsojista. IMDb:ssa arvosanojen keskiarvo on tosin ollut huomattavasti matalampi – vain 6,0/10. Koska The Woman King kertoo tummaihoisista naishahmoista, ei ole mahdotonta, että se on joutunut boikotin kohteeksi – tai sitten IMDb:n käyttäjät ovat yksinkertaisesti pitäneet elokuvasta vähemmän.

Suomessa The Woman Kingin ensi-iltaa lykättiin hiljattain parilla kuukaudella. Meillä Gina Prince-Bythewoodin ohjaaman elokuvan pääsee katsomaan vasta 25.11.2022.

Virallisen synopsiksen mukaan The Woman King on ainutlaatuinen tarina Agojiesta, naispuolisesta soturijoukosta, joka suojeli afrikkalaista Dahomeyn kuningaskuntaa 1800-luvulla ennennäkemättömällä taidolla ja raivolla. Tositapahtumien inspiroima The Woman King seuraa kenraali Naniscan (Oscar®-voittaja Viola Davis) emotionaalisesti eeppistä matkaa, kun hän kouluttaa uutta soturisukupolvea ja valmistelee heitä taisteluun heidän elämäntapaansa uhkaavaa vihollista vastaan.

Traileri näyttää tältä: