Uusimmat

Vuoden odotetuin scifi-elokuva julkaistaan keskiviikkona – “Teknisesti täydellinen, eikä laahaa lainkaan”

Kuva: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.

26.02.2024 07:00 Muropaketin toimitus

Odotus on jo melkein ohitse. Denis Villeneuven Dyyni-jatko-osa saapuu Suomen teattereihin keskiviikkona 28. helmikuuta. Innokkaimmat voivat käydä katsomassa elokuvan ennakkonäytöksissä jo tiistaina.

Dyyni: Osa kaksi on saanut kiittävän vastaanoton tähän mennessä liki kaikissa arvioissa. Rotten Tomatoes -sivustolla elokuvan tuoreusaste on liki 150 arvion jälkeen peräti 97 prosenttia.

Kehuja sateli myös Muropaketin arviossa, jossa toimittaja Aki Lehti kiitteli eritoten Dyyni: Osa kahden teknistä toteutusta. Tarinankerronnallinen puoli ei elokuvassa ole yhtä vahvoilla, mutta silti tähtiä irtosi neljä viidestä.

”Tehosteet, puvustus, lavastus, kuvaus ja kaikki muukin Dyyni: Osa kahden teknisellä osastolla on vielä ensimmäistäkin osaa komeampaa jälkeä. Hans Zimmerin score pauhaa taas melkeinpä liian lujaa. Äänisuunnittelu löytää tuuttauksen keskeltä myös ilahduttavan paljon nyansseja ja suvantokohtia. Dyyni: Osa kahden parasta antia on sen ensimmäinen tunti, joka etenee useasta toimintakohtauksesta huolimatta mukavan rauhallisesti, esitellen fremenien tapoja, jumalaisen kauniita autiomaakuvia ja uskonnon sekä vallitsevan poliittisen järjestelmän suhdetta. Unenomaisen psykedeelinen spice-tunnelma tarttuu, mutta leffa ei laahaa lainkaan. Villeneuve sekoittaa mukaan yhteenottoja Harkonnen-suvun sotakoneiden kanssa, jotka ovat jylhyydessään omalla tavallaan komeita.”

Koko arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | Dyyni: Osa kaksi on teknisesti täydellinen elokuva, mutta tarina takeltelee

Jos Dyyni: Osa yhden haluaa katsoa ennen jatko-osaa, löytyy elokuva suoratoistona HBO Maxista. Vuokra- ja myyntiversiot ovat myös saatavilla.