Yle Areenassa on nyt pirun hyviä elokuvia ja ihan ilmaiseksi – Katso ainakin nämä kahdeksan, kun vielä ehdit

02.12.2019 11:50 | Muropaketin toimitus

Yle on laittanut verorahat hyvään käyttöön syksyn elokuvia valitessa.

Areenan anti ei aina ole silmiä hivellyt, mutta tällä hetkellä tilanne on erinomainen.

Suosittelemme katsomaan ainakin seuraavat laatuelokuvat:

Stalker (Neuvostoliitto, 1979)

”Andrei Tarkovskin filosofinen tieteiselokuva vyöhykkeestä, jolla mikään ei ole pysyvää. Tiedemies ja kirjailija pyrkivät oppaansa Stalkerin avulla salaperäiselle, tuntemattomia vaaroja tulvivalle alueelle, jolla palkintona häämöttää kaikki toiveet toteuttava huone. Perustuu Strugatskin veljesten romaaniin. Pääosissa Aleksandr Kaidanovski, Anatoli Solonitsyn ja Nikolai Grinko.”

Katsottavissa vielä 28 päivää.

Anomalisa (USA, 2015)

”Sydäntäsärkevä elokuva rakkauden etsimisen kipeydestä, pääosissa nuket. Charlie Kaufmanin ja Duke Johnsonin ohjaama aikuisten animaatio ylsi Oscar-ehdokkaaksi 2016. Ääninäyttelijöinä Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan ja David Thewlis.”

Katsottavissa vielä 12 päivää.

Keskiyön cowboy – Midnight Cowboy (USA, 1969)

”Kolmella Oscarilla palkittu, rajoja murtanut menestyselokuva teksasilaisen rattopojan ja newyorkilaisen laitapuolen kulkijan epätavallisesta ystävyydestä. Pääosissa Dustin Hoffman ja Jon Voight. Ohjaus John Schlesinger.”

Katsottavissa vielä neljä päivää.

What Happened to Monday (Iso-Britannia, 2017)

”Toiminnallinen scifijännäri seitsemästä salaa kloonatusta sisaruksesta, joita keinoja kaihtamaton hallituksen virasto etsii tulevaisuuden ylikansoituksesta kärsivässä maailmassa. Pääosissa Noomi Rapace, Glenn Close ja Willem Dafoe. Ohjaus: Tommy Wirkola.”

Katsottavissa vielä 27 päivää.

Lucky (USA, 2017)

”Lucky on merijalkaväen veteraani, joka viettää hiljaiselämää amerikkalaisessa pikkukaupungissa. Kun ikä alkaa näkyä ja vanhat kaverit ympäriltä kadota, Lucky joutuu punnitsemaan elämäänsä ja uskomuksiaan. Elämässä on positiivisia puolia, kaikesta huolimatta. Ohjaus John Carroll Lynch. Pääosissa Harry Dean Stanton, David Lynch ja Ron Livingston.”

Katsottavissa vielä 27 päivää.

Raja – Gräns (Ruotsi, 2018)

”Oman paikkansa löytämisestä kertova yli- tai epäinhimillinen rakkaustarina. Eva työskentelee tullissa ja haistaa salakuljettajat. Kun salaperäinen Vore astuu Ruotsin-laivalta, Eva epäilee ensi kertaa vaistoaan: hän aistii Voren salaavan jotain, mutta ei pysty sanomaan mitä. Elokuva palkittiin kuudella Guldbaggella, ja se voitti Cannesin Un certain regard -sarjan pääpalkinnon. Ohjaus Ali Abbasi. Pääosissa Eva Melander ja Eero Milonoff. Perustuu John Ajvide Lindqvistin novelliin.”

Katsottavissa vielä 26 päivää.

Your Name – Kimi no na wa (Japani, 2016)

”Pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna unelma toteutuu: hän herää menevän nuorukaisen Takin kehossa. Samalla Taki herää suloisena Mitsuhana. Hiljalleen he oppivat jättämään viestejä toiselle minälleen, mistä seuraa ainutlaatuinen kosminen yhteydenpito. Maailman kaikkien aikojen katsotuimman anime-elokuvan ohjasi Makoto Shinkai.”

Katsottavissa vielä 24 päivää.

Lost Highway (USA, 1997)

”David Lynchin ohjaama mysteeritrilleri saksofonistista, jota syytetään vaimonsa murhasta. Pääosissa Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake, Natasha Gregson Wagner ja Richard Pryor.”

Katsottavissa vielä 19 päivää.

Yle Areenan kaikki elokuvat löydät täältä.

Muropaketin uusimmat