Ennustiko Simpsonit koronaviruksen? Sarjan käsikirjoittaja tuomitsi klassikkojaksosta tehdyt nettimeemit: “Ne ovat kuvottavia”

16.03.2020 09:49 | Muropaketin toimitus

Bill Oakley ei hyväksy rasistisia meemejä.

Simpsonit ovat onnistuneet ”ennustamaan” tulevaisuuden oikein ties kuinka monta kertaa vanhoissa jaksoissaan, mutta nyt leviävä koronavirukseen liittyvä nettimeemi ärsyttää sarjan käsikirjoittaja Bill Oakleyta.

Vuoden 1993 Marge in Chains -klassikkojaksossa Simpsonit sairastavat ”Osaka-flunssaa”, joka lähtee leviämään Japanista tehdastyöntekijän yskiessä pakkauslinjalla laatikkoon. Yhtenä jakson käsikirjoittajista toiminut Oakley kertoo The Hollywood Reporterin jutussa, ettei ollut ajatellut vanhaa jaksoa vuosikausiin, ennen kuin hän näki siitä tehnyt meemit. Niissä Osaka Flu on muutettu koronavirukseksi, ja meemejä ovat käyttäneet myös rasistiset trollit.

– En pidä jakson käyttämisestä pahaan tarkoitukseen. Sen yhdistäminen korovirukseen on kuvottavaa, varsinkin ne meemit joissa taudista syytetään aasialaisia, Oakley sanoo.

Yhdysvalloissa pyörii tällä hetkellä Simpsonien 31. tuotantokausi. Suomessa sarjaa esittää Fox- ja Sub-kanavat. Kaikki jaksot ovat katsottavissa ensi kesänä Suomeenkin rantautuvassa Disney Plus -suoratoistopalvelussa.

Muropaketin uusimmat